مرد/پسر کنترل گر

با مرد/پسر کنترل‌گر ، چه کار کنم؟

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

با مرد/پسر کنترل‌گر ، چه کار کنم؟

در فرهنگ ما، حمایت مرد از زن را با واژه‌هایی مانند «غیرت» یا «تعصب» یکی می‌دانند که گاهی مردان به مرد/پسر کنترل گر تبدیل می شوند. این واژه‌ها نشان‌دهنده علاقه مرد به زن است، اما گاهی این علاقه از حد طبیعی و محبت‌آمیز خود فراتر می‌رود و جایش را به کنترل‌گری می‌دهد، که این امر بعد از مدتی بسیار خسته‌کننده و آزاردهنده می‌شود. اما، در چنین مواردی باید چه کار کنیم؟

چطور با کنترل‌گری او برخورد کنم؟ ( مرد/پسر کنترل گر )


1. نوع و شدت تعصب را مشخص کنید.
2. برای آزادی خود احترام قائل شوید.
3. در مورد احساستان شفاف صحبت کنید.
4. دلایلش را برای این کنترل‌گری بررسی کنید.
5. به او فرصت فکر کردن بدهید.
6. ببینید آیا تغییری اتفاق افتاده است یا خیر.
7. حواستان به افراد شکاک و بدبین باشد.

نوع و شدت تعصب را مشخص کنید.

گاهی به دلایل مسائل فرهنگی، برخی افراد هنوز نمی‌توانند بین تعصب از روی دوست داشتن و تعصب از نوع کنترل‌گری تمایز قائل شوند. اگر در طول رابطه خود مکررا جملاتی مثل «هر جا می‌ری باید به من بگی» یا «دیگه نبینم اینطوری لباس می‌پوشی» را می‌شنوید، احتمالا در یک رابطه کنترل‌گرانه گیر کرده‌اید.

برای آزادی خود احترام قائل شوید.

همیشه به خاطر داشته باشید که شما به عنوان یک انسان، آزادید که برای زندگی خود تصمیم بگیرید. البته در روابط عاطفی، تصمیمات با نظر هر دو طرف انجام می‌شود ولی اگر همیشه در این تصمیمات فقط می‌گویید: «چشم» و حق هیچ اظهار نظری را ندارید، بهتر است برای نجات رابطه خود کاری بکنید.

  اصول رابطه جنسی خوب (مسائل اساسی در سکس زن و شوهر)

در مورد احساستان شفاف صحبت کنید.

اگر احساس می‌کنید فرد مقابلتان دائما شما را کنترل می‌کند، حتما در مورد احساستان با او به طور شفاف و واضح صحبت کنید. مثلا: «امیر جان، اینکار تو باعث میشه من احساس کنم به من اطمینان نداری و این منو خیلی ناراحت می‌کنه».

دلایلش را برای این کنترل‌گری بررسی کنید.

در ضمن گفت‌وگویتان می‌توانید عوامل این کنترل‌گری را بررسی کنید. مثلا از او بپرسید که چه چیزی باعث شده است که نسبت به ساعت رفت و آمد شما حساس باشد. به عنوان مثال، ممکن است احساس کند شما در ساعات خلوت خیلی مواظب خودتان نیستید؛ زمانی که این نگرانی را بدانید، می‌توانید با یک اطمینان‌دهی ساده، این مساله را رفع کنید.

به او فرصت فکر کردن بدهید.

زمانی که شما بدون هیچ قضاوتی، احساستان را بیان کردید، باید به فرد مقابل اجاز دهید که در این مورد فکر کند. به‌علاوه، منتظر عدم پذیرش از سمت او نیز باشید، زیرا شاید هیچ‌وقت نمی‌دانسته که این رفتارش برای شما ناراحت کننده است؛ به همین دلیل ممکن است از این صحبت شما ناراحت شود.

ببینید آیا تغییری اتفاق افتاده است یا خیر.

بعد از اینکه به او فرصت فکر کردن دادید، ببینید که آیا تغییری در رفتار صورت گرفته است یا خیر. اگر تغییری ایجاد نشد، بهتر است دوباره با او وارد گفت‌وگو شوید و اینبار کمی بیشتر در مورد دلایل خود صحبت کنید. البته، تغییر رفتار به سرعت انجام نمی‌شود، به همین دلیل به او فرصت دهید.

حواستان به افراد شکاک و بدبین باشد.

گاهی ممکن است در رابطه با فردی قرار بگیرید که اصطلاحا به آن‎ها «اختلال شخصیت پارانوئید» گفته می‌شود. این افراد شخصیت شکاک و بدبینی دارند که به این سادگی‌ها نمی‌توانند آن را کنترل و مدیریت کنند و با وجود تمام اطمینانی که به آن‌ها می‌دهید، باز هم شکاک باقی می‌مانند. در این زمان تنها راه‌حل، مراجعه به روان‌شناس است.

  علت بهانه‌گیری زنان (نحوه برخورد با همسر غرغرو و بهانه‌جو)

 

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط