اهل دوستی نیستم (دوست دارم بدون دوستی ازدواج کنم)

اهل دوستی نیستم (ازدواج بدون دوستی را دوست دارم)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

اهل دوستی نیستم (ازدواج بدون دوستی را دوست دارم)

یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در زندگی انسان ها می افتد، ازدواج است. در جامعه ی امروز ایران دو روش اصلی برای ازدواج وجود دارد؛ یکی روش سنتی ( ازدواج بدون دوستی ) که با آگاهی کامل خانواده ها و با نظارت آن ها انجام می شود و یکی هم از طریق آشنایی قبلی بدون اطلاع خانواده‌ها که بعضی به آن «دوستی» می‌گویند.

هر فردی با توجه به شخصیت، ویژگی های فرهنگی و خانوادگی و سایر شرایط زندگی، یکی از این دو روش را انتخاب می کند. هر کدام از این روش ها، مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.

در خانواده های سنتی تر افراد تمایل دارند بیشتر از طریق روش اول ازدواج کنند. طرفداران این نوع ازدواج اعتقاد دارند که با این روش، شناخت در چهارچوب خانواده و تحت نظارت مستقیم آن ها صورت می گیرد، بنابراین می توانند با بهره گیری از تجارب خانواده، بهتر و منطقی تر تصمیم بگیرند. افرادی که روش دوم را انتخاب می کنند، اعتقاد دارند که آشنایی و دوستی قبل از ازدواج بدون نظارت خانواده به شناخت بهتر نسبت به یکدیگر کمک می کند و همین امر به ازدواج شادتر و موفق تر کمک می کند.
در این مقاله سعی داریم نشان دهیم، دختری که دوست دارد به بدون برقراری رابطه دوستی ازدواج کند، چطور می تواند با حفظ اعتقادات و عقاید خودش، ازدواج موفق و خوبی داشته باشد. برای این منظور گام‌های زیر را دنبال کنید:

گام اول: خودتان را برای ازدواج آماده کنید


ازدواج، یک زندگی جدید و ناشناخته است و انتخاب درست و مناسب شریک زندگی، بسیار با اهمیت است. مانند هر کار دیگری، ازدواج هم نیاز به پیش زمینه دارد و شما باید خودتان را برای آن آماده کنید. این آمادگی به شما کمک می کند، تصمیم درست تر و بهتری در مورد ازدواج خود بگیرید. فرض کنید قرار است به سفر بروید، اگر قبل از سفر زمان بگذارید و شرایط جایی که می خواهید بروید را درست ارزیابی کنید و برای آن خودتان را آماده کنید، قطعا خیلی بیشتر از این سفر لذت خواهید برد. ازدواج هم تا حدودی به سفر کردن شبیه است، اگر از توانمندی های خودتان و مسیر ازدواج، بیشتر آگاهی پیدا کنید، قطعا در آن شادمان تر و موفق تر خواهید بود. برای شناخت و آگاهی بیشتر نسبت به خودتان به نکات زیر توجه کنید:

یاد بگیرید از تنهایی و مجردی خود لذت ببرید

یکی از دلایلی که بعضی از افراد تمایل زیادی به ازدواج دارند این است که بلد نیستند چطور به تنهایی خوش بگذرانند. این افراد اکثرا دنبال کسی هستند که بیاید تا خوشبختشان کند. اگر جز این دسته از افراد هستید، باید به شما بگویم که هرگز همچین اتفاقی نخواهد افتاد.

آدم ها، وسیله ای برای خوشبخت کردن ما نیستند. داشتن این نگرش و ازدواج به این دلیل جز سرخوردگی هیچ چیزی به دنبال ندارد. به علاوه، چنین دخترانی برای آقایان جذاب نیستند. پس، پیشنهاد می کنم از همین امروز این عقیده را دور بیاندازید و خودتان، وسیله ای برای خوشبختی و شادمانی خودتان باشید. برای اینکار می توانید لیستی از کارهای مورد علاقه تان تهیه کنید. از ریزترین کارها شروع کنید و هر چه به ذهنتان می رسد را بنویسید. سپس این کارها را بر اساس درجه لذت بخش و امکان پذیر بودن تقسیم بندی کنید. حالا با توجه به فهرستی که دارید، برنامه ریزی انجام دهید طوری که حداقل روزی یکی از این کارها (هر چقدر کوچک) را انجام دهید. پس از مدتی خواهید دید که چطور یک دختر مستقل شدید که از تنهایی خودش، لذت می برد.

ویژگی های خودتان را بشناسید

تا به حال به این فکر کردید که چه ویژگی¬های مثبت و منفی ای دارید؟ نقاط ضعف و قوتتان کدام ها هستند؟ به عبارت دیگر، چقدر خودتان را می شناسید؟ همانطور که در مقدمه ای این بخش آورده شد، سفر برای کسانی که از توانمندی های خودشان آگاه هستند، راحت تر و جذاب تر خواهد بود. فرض کنید شما خیلی اهل پیاده روی نیستید و زود هم خسته می شوید، وقتی به این ویژگی  خودتان آگاه نباشید، ممکن است سفری انتخاب کنید که نیاز به پیاده روی طولانی داشته باشد و این مساله باعث می شود که تقریبا هیچ لذتی از سفر خود نبرید. اما چطور می توانیم خودمان را بهتر بشناسیم؟

• دانش و مهارتتان را زیاد کنید. کتاب ها، پر از داستان های مختلف، درباره ی شخصیت های متفاوتی است که به شما کمک می کند ویژگی های آدم های مختلف را بشناسید و با ویژگی های خودتان مقایسه کنید. این کار به شما این امکان را می دهد که با ذهنی بازتر خودتان را ارزیابی کنید. به علاوه، دوره های آموزشی مرتبط، می توان دید بهتری به شما درباره ی این موضوع بدهد.

  دختران و پسرانی که باید از آن‌ها دوری کرد

از نظرات اعضای خانواده، دوستان و نزدیکانتان استفاده کنید. نظرات شخصی دیگران در مورد شما می تواند راه بسیار موثری برای شناخت خودتان باشد. البته، لزوما دیدگاه های دیگران در مورد شما همیشه درست نیست، اما وقتی یک ویژگی از زبان افراد مختلف تکرار شود، قابل تامل است. این ویژگی های ذکر شده، می تواند به شما کمک کند تا موارد مثبت و جامعه پسندتر را تقویت کنید و در صورتی که احساس می کنید بعضی ویژگی های ذکر شده چندان خوشایند نیستند و خودتان هم از داشتن آن ها ناراحت هستید را تغییر دهید.

از یک روان شناس متخصص کمک بگیرید. روان شناسان، در این زمینه آموزش دیده هستند. تست های مختلف روان شناسی، مصاحبه، معرفی کتاب های مشخص در این زمینه و …، روش¬هایی هستند که روان شناس با استفاده از آن ها می تواند به صورت تخصصی در این حوزه به شما یاری برساند.

آگاهی خود را نسبت به ازدواج بالا ببرید

زمانی را به خاطر بیاورید که قرار بوده وارد محیط کاری جدیدی شوید یا غذایی که قبلا نخوردید را امتحان کنید یا …؟ در تمام این موارد جدید احتمالا حدسهایی زده اید اما تا وارد آن نشدید یا آن غذا را نخوردید دقیق نمی دانستید که چه چیزی در انتظار شماست. در مورد ازدواج هم همین مساله مطرح است اما با درجه ی بیشتر. به عبارت دیگر، ازدواج برای همه کمتر شناخته شد است و خیلی نمی توان نسبت به آن آگاهی پیدا کرد؛ با این وجود، راه هایی است که می توان با کمک آن ها، به شناخت نسبتا بهتری در این زمینه دست یافت.

به عنوان مثال می توانید از کتاب های روان شناسی که برای مخاطب غیرروان شناس، در این مورد نوشته شده است، استفاده کنید. به علاوه، صحبت کردن با کسانی که ازدواج کرده اند هم می تواند بینش خوبی به شما بدهد. البته توجه داشته باشید که افراد نظر شخصی خود را درباره ی این مساله به شما می دهد که لزوما حقیقت ماجرا نیست.

گام دوم: یاد بگیرید چطور خواستگار جذب کنید


برای جذب خواستگار لازم است:

معیارهایتان برای ازدواج را مشخص کنید

حالا که کمی نسبت به خودتان آگاهی پیدا کردید، وقت آن رسیده که ببینید دوست دارید فرد مقابلتان چه ویژگی هایی دارد. لیستی از ویژگی هایی که به نظرتان جذاب می رسد را تهیه کنید. در قدم اول لازم نیست به هیچ چیزی فکر کنید، فقط هر چه به ذهنتان می رسد را مانند یک بارش مغزی یادداشت کنید. توجه کنید که از جملات و صفات مبهم استفاده نکنید، مثلا نگویید “پسر خوبی باشد”، پسر خوب بودن را خیلی دقیق مشخص کنید. پس از آنکه لیست خود را یادداشت کردید، دوباره به آن نگاه بیاندازید و اینبار بر اساس درجه ی اهمیت آن ها را مرتب کنید. در این حین، ویژگی هایی که خیلی از نظر منطقی به نظرتان درست نمی آید و یا به اصطلاح خیلی رویایی است! را کنار بگذارید.

خودتان قدمی برای خود بردارید

همانطور که در مقدمه نیز توضیح داده شد، ازدواج به شیوه ی سنتی در شهرهای بزرگ و در بین قشر دانشجو، کمتر اتفاق می افتد، اما این به آن معنی نیست که افراد حتما باید از طریق دوستی اولیه با هم ازدواج کنند. شما می توانید با استفاده از روش های مختلف، فرد مورد علاقتون را پیدا کنید و با او به قصد ازدواج آشنا شوید؛ این آشنایی حتی در ازدواج های سنتی هم واجب است. ازدواج موفق و شاد بدون شناخت درست از همدیگر، تقریبا غیر ممکن است. اما با خانه نشستن و منتظر بودن نمی توانید به خواسته ی خود، یعنی ازدواج کردن برسید. برای اینکار پیشنهاد می کنیم که:

حضور بیشتری در اجتماع داشته باشید

سعی کنید حداقل هفته ای یکبار در رویدادهای مختلفی که در شهرتان اتفاق می افتد شرکت کنید یا به محیط های اجتماعی ای که به آن ها علاقه دارید بروید. برای اینکار می توانید از لیست علاقه مندی های خود هم کمک بگیرید. به عنوان مثال، اگر علاقه مند به کتاب هستید، حداقل هفته ای یکبار به یک کتاب فروشی بروید؛ مکان هایی را انتخاب کنید که بتوانید زمانی را در آن جا صرف کنید و با آرامش کتاب های مورد نظر خودتان را انتخاب کنید. به علاوه، در این مکان ها معمولا رویدادهایی مثل جشن امضا، دورهمی های کتابخوانی و … برگذار می شود که شما با حضور در این اجتماعات می توانید با کسانی که سلیقه ی مشابه شما دارند، آشنا شوید. این مساله، خودش گام بزرگی برای پیدا کردن ارتباطات اجتماعی بیشتر است.

  اهمیت بغل کردن و در آغوش گرفتن همسر (قوانین بغل کردن)

خودتان باشید

گاهی افراد سعی می کنند برای جلب نظر و توجه دیگران، ماسک به صورت بزنند و رفتارهایی نشان دهند که جامعه پسندتر بوده اما با خود واقعیشان مطابقت نداشته باشد. این رفتارهای ساختگی تا حدودی ممکن است نظر دیگران را به خود جلب کند و احتمالا محبوبیت هایی هم به دست می آید. اما این ماسک زدن و نقش بازی کردن، کم کم خودتان را خسته می کند. اگر ویژگی هایی در خود سراغ دارید که دوستشان ندارید، با استفاده از روش های مختلف و کمک گرفتن از روان شناس می توانید آن ها را تغییر دهید، در غیر این صورت، خودتان باشید.

به این نکته توجه داشته باشید که هیچ کس نمی تواند نظر مثبت همه ی افراد را به خودتان جلب کند (حتی با استفاده از تمام ماسک های جامعه پسند)، همیشه عده ای شما را به خاطر ویژگی هایی که دارید، دوست دارند و عده ای هم کمتر می پسندند. پس، اجازه دهید آدم ها شما را به خاطر آنچه هستید دوست داشته باشند.

سعی کنید ظاهر آراسته ای داشته باشید

ظاهر آراسته به معنای خوشگل بودن نیست. هر فردی معیارهای خاصی برای زیبایی دارد و شما نمی توانید خودتان را مطابق نظر همه ی افراد تغییر دهید. به علاوه، زیبایی ظاهری در برخوردهای اول شاید جذاب باشد، اما چیزی که بیشتر در خاطر می ماند، اخلاق، رفتار و گفتار مناسب است. همچنین، برعکس معیارهای زیبایی، معیارهای آراستگی و اخلاق تقریبا بین همه مشترک است. اکثرا، از افرادی که بوی خوش می دهند، لباس های مرتبی می پوشند، خوش اخلاق هستند، با دیگران با احترام صحبت می کنند و … خوششان می آید. در نهایت اینکه، جادوی لبخند را فراموش نکنید. لبخند، حسی از احترام، دل پذیر بودن، اعتماد به نفس، آرامش و … را در فرد مقابل ایجاد می کند. این احساسات شیرین، قطعا در دل اطرافیان نفوذ کرده و باعث می شود نظر مثبت تری نسبت به شما داشته باشند. یادتان باشد، هر چهره ای با لبخند زیباتر می شود.

تمایل خود را به ازدواج نشان دهید

گاهی برخی از افراد با رفتارهای خود به طور ناخواسته افرادی که تمایل به آشنایی و ازدواج دارند را از خود دور می کنند. هر ویژگی، حتی ویژگی های مثبت، از حد که بگذرند اثر معکوس می گذارند. به عنوان مثال، دختری که دوست دارد خودش را قوی و محکم نشان دهد ولی در این کار زیاده روی کرده و به دیگران این پیغام را می دهد که به هیچ کس احتیاجی ندارد. یا دختری که می خواهد خودش را با اعتماد به نفس نشان دهد، اما به خاطر تاکید افراطی و نادرست روی این موضوع، فردی مغرور و متکبر جلوه کند.

همانطور که در بالا هم توضیح داده شد، سعی کنید خودتان باشید و در داشتن هیچ ویژگی ای افراط نکنید. منظور این نیست که همه جا مستقیم خواسته ی خود را فریاد بزنید، اما اگر تمایل به ازدواج دارید، اجازه بدهید بدن و ذهنتان به طور طبیعی کارش را بکند. مثلا هنگامی که حرف از ازدواج می شود، فوری نگویید دوست ندارم، اما در دلتان واقعا آرزویش را بکنید.

گام سوم: خواستگاری و ازدواج


گاهی برخی از دختران که تمایل به ازدواج به شیوه ی سنتی دارند، خواستگاری (هایی) دارند که آن ها را به سرعت و با شناخت خیلی کم رد می کنند و فکر می کنند که هیچ کس در زندگی آن ها نیست و هیچ خواستگار درستی ندارند. به خاطر داشته باشید که همیشه عشق با یک نگاه وجود ندارد، شما برای شناخت آدم ها باید زمان بگذارید. به همین دلیل پیشنهاد می شود اگر طرف مقابل شما، ویژگی های مشخص نامناسبی چون اعتیاد، جوشی و عصبانی بودن، بی کاری و … را ندارد، چند جلسه برای آشنایی وقت بگذارید.

شاید در بین این جلسات متوجه شدید علایق و ویژگی های مشترکی شدید که کم کم باعث ایجاد حس علاقه در شما شد و بعد توانستید به طور جدی تری به این رابطه نگاه کنید. علاوه بر این، حتی اگر این آشنایی منجر به هیچ احساسی در شما نشد، حداقل توانستید تجربه کسب کنید و نسبت به نظرات و ایده آل های خودتان آگاهی بیشتری پیدا کنید.

  زنی که شما را برای پولتان می‌خواهد (زن پولکی و آهن پرست)

نشانه هایی که باید در جلسات آشنایی به آن ها توجه داشته باشید

همانطور که گفته شد، حتی اگر در دیدار اولیه خیلی از خواستگار خود خوشتان نیامد، بهتر است حداقل چند جلسه ای را برای آشنایی وقت بگذارید. در جلسات آشنایی، شما می توانید با ویژگی های مختلف فرد مقابل خود آشنا شوید و او را در موقعیت های مختلف ارزیابی کنید. نکته ی مهمی که در این جلسات وجود دارد، آگاهی نسبت به علائم هشداردهنده است. سعی کنید نسبت به این علائم حواستان جمع باشد، زیرا هر کدام به تنهایی می تواند پیش بینی کننده ی ازدواجی ناموفق هستند. یادتان باشد، با هیچ کس به امید تغییر وارد ازدواج نشوید.

اعتیاد: خط قرمز ازدواج، اعتیاد است. اول اینکه حتما تاحدودی با عوارض اعتیاد آگاه هستید. افراد معتاد نسبت به زندگی و آینده¬ی شما و خودشان بی مسئولیت هستند. به علاوه، اعتیاد روی خلق و خو و رفتار او با شما تاثیر می گذارد و این باعث می شود، شیرینی یک زندگی متاهلانه را هرگز نچشید.

زود عصبانی شدن: یکی دیگر از نشانه های مهم، زودعصبانی شدن است. مردهایی که کنترل هیجان ها و احساسات خود را ندارند و سر مسائل کوچک عصبانی شده و زود واکنش نشان می دهند، اصلا برای ازدواج مناسب نیستند.

وابستگی بیش از حد به خانواده: یکی از شروط اصلی ازدواج، آمادگی هر دو طرف برای شروع یک زندگی مستقل از پدر و مادر است. مردهایی که هنوز چه از نظر مالی و چه از نظر احساسی به استقلال نرسیده اند، نمی-توانند همسران خوبی برای شما باشند. ازدواج با چنین مردانی، در حقیقت ازدواج با کل خانواده ی او هست. البته این مساله را با علاقه به خانواده اشتباه نگیرید، مردهایی که خانواده¬ی خود را دوست ندارند، احتمالا علاقه ی آن ها به شما هم خیلی دوام نخواهد داشت.

دروغگویی: روی نشانه های دروغگویی حساس باشید و از آن ها به سادگی نگذرید. دروغ مقدمه ای برای رفتارهای نادرست آینده است.

شکاکیت: شکاکیت و بدبین بودن با علاقه داشتن فرق می کند. معمولا آدم های شکاک، این ویژگی خود را به حساب دوست داشتن بیش از حد یا غیرتی بودن می گذارند، در صورتی که اصلا اینطور نیست و می تواند اثرات مخربی روی زندگی زوجین داشته باشد.

سخن آخر


در زندگی همه ی انسان ها رویدادهایی اتفاق می افتد یا نمی افتد که خارج از حوزه ی توانایی ها و امکانات فرد است. آدم ها دوست دارند شاد زندگی کنند و در صورت امکان این شادی را با فردی که دوست دارند تقسیم کنند؛ به علاوه، دوست داشتن و دوست داشته شدن، یک نیاز طبیعی است. اما، همیشه شرایط آنطور که می خواهید پیش نمی رود، به خصوص در مورد ازدواج. سعی کنید این مساله را به عنوان یک واقعیت بپذیرید و صبر کنید. به علاوه، قدر خودتان را بدانید و برای زندگی زیباتر خود تلاش کنید. هیچ چیزی بدون تلاش به دست نمی آید.

در یک کلام…
در جامعه ی امروزی که برخی از ازدواج¬ها با دوستی آغاز می شود و برخی دیگر از ازدواج ها به شیوه سنتی است. این شیوه-ی ازدواج در شهرهای بزرگ کمتر از شیوه ی قبل اتفاق می افتد، به همین دلیل شاید برای طرفداران این روش، راه، کمی سخت تر باشد. اما سوال اینجاست که چنین دختری چطور می تواند با حفظ اعتقادات شخصی خود، در جامعه ی تغییر یافته ی امروز ازدواج کند:
گام اول، آمادگی فردی برای ازدواج است. برای این کار:
1. یادبگیرید از تنهایی خود لذت ببرید.
2. ویژگی های خودتان را بشناسید.
3. آگاهیتان را نسبت به ازدواج بالا ببرید.
در گام دوم، یاد بگیرید چطور خواستگار جذب کنید. برای این کار:
1. معیارهای ازدواجتان را مشخص کنید.
2. خودتان قدمی برای خود بردارید.
3. حضور بیشتری در اجتماع داشته باشید.
4. خودتان باشید.
5. سعی کنید ظاهر آراسته ای داشته باشید.
6. تمایل خود را به ازدواج نشان دهید.
و گام آخر اینکه، خواستگارهای خود را به بهانه های ساده رد نکنید و سعی کنید ابتدا چند جلسه ای برای آشنایی وقت بگذارید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط