رابطه جنسی یک از بخشهای مهم زندگی مشترک است که هر اختلال کوچکی در آن ممکن است کیفیت زندگی و رابطه زن و مرد را تحت تاثیر قرار دهد. اختلال نعوظ یکی از بیماریهای شایعی است که در مردان ممکن است بوجود بیاید. این بیماری اگرچه شایع است اما در صورتی که به درستی توسط زوج مدیریت و درمان نشود مشکلات زیادی وارد رابطه زن و شوهر میکند. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامعی در رابطه با این مشکل و راههای مدیریت آن در اختیارتان قرار دهیم.
مفاهیم کلی: اختلال نعوظ چیست؟
اختلال نعوظ یا به اختصار ED به عنوان ناتوانی در رسیدن به حالت نعوظ (شق شدن آلت تناسلی) یا حفظ آن در طول رابطه جنسی گفته میشود. احتمالاً این سوال برایتان پیش آمده که اختلال نعوظ دقیقاً یعنی چه و حین نعوظ چه اتفاقاتی رخ میدهد؟ دو کانال استوانهای بلند به نام جسم غاری داخل آلت تناسلی وجود دارد که حاوی تعداد فراوانی رگ خونی و بافت است و هر جسم غاری نیز دارای یک شریان اصلی است.
مغز هنگام برانگیختگی و تحریک جنسی پیامهایی شیمیایی را به رگهای خونی داخل آلت میفرستد که باعث اتساع یا باز شدن آنها میشود و در نتیجه خون در آلت جریان پیدا میکند. وقتی فشار بیشتر میشود، خون در جسم غاری گیر میافتد و به این ترتیب آلت تناسلی راست میشود و حالت نعوظ ایجاد میشود. اگر جریان خون در آلت کافی نباشد یا خون داخل آلت باقی نماند، اختلال نعوظ پیش میآید.
دلیل اختلال نعوظ را پیدا کنید
علل اختلال نعوظ را به طور کلی میتوان به دو دسته جسمی و روانی تقسیم کرد. هرچند هر دو دسته عاملهای خاص خود را دارد، اما بسیاری از موارد اختلال نعوظ در اثر ترکیبی از عاملهای مختلف جسمی و روانی رخ میدهد. در ادامه به بررسی علل جسمی و روانی اختلال نعوظ میپردازیم.
علل جسمی اختلال نعوظ
مشکلات مربوط به گردش خون و فشار خون شایعترین علت جسمی اختلال نعوظ است. ناراحتیهای قلبی، تصلب شرائین، بالا بودن کلسترول خون و بالا بودن فشار خون از جمله عواملی هستند که بر میزان خون جاری در آلت تناسلی اثر میگذارند. دیابت به دلیل آسیب زدن به عصبها و عروق میتواند منجر به اختلال نعوظ شود. مصرف بعضی داروها نیز میتواند عامل ایجاد یا تشدید اختلال نعوظ باشد.
چاقی و سندروم متابولیک تغییراتی را در فشار خون، ترکیب بدن و میزان کلسترول ایجاد میکند که میتواند منجر به اختلال نعوظ شود. پارکینسون، ام اس، بیماری پیرونی، اختلالهای خواب، استعمال دخانیات، الکلیسم و سوءمصرف مواد مخدر نیز از جمله علل احتمالی اختلال نعوظ محسوب میشوند. مصرف بعضی داروها نیز خطر ابتلا به اختلال نعوظ را افزایش میدهد.
علل روانی اختلال نعوظ
اختلال نعوظ در بسیاری از موارد، به ویژه در مردان زیر 40 سال ریشه در مشکلات روانی دارد. چون برانگیختگی از مغز شروع میشود، مشکلات روانی میتواند نقش مهمی در بروز اختلال نعوظ داشته باشد. عارضههای روانی مانند افسردگی یا اضطراب میتواند اثر نامطلوبی بر میل جنسی بگذارد و رسیدن به حالت برانگیختگی را دشوارتر کند.
استرس نیز عامل مهمی است، چون فرآیند ارسال سیگنالهای مغز را که اجازه میدهد خون بیشتری در آلت جریان پیدا کند، مختل میکند. مشکلات روانی به اضطراب عملکردی دامن میزند که به نوبه خود به پیشگویی خودکامبخش میانجامد.
هرچند تعیین علت دقیق اختلال نعوظ همواره آسان نیست، اما تلاش برای رفع این مشکل همواره ارزشش را دارد. چرا که اگر اختلال نعوظ درمان نشود، موجب تشدید استرس و اضطراب و کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس، بروز مشکلات و اختلافات در رابطه زن و شوهر و ناتوانی جنسی میشود. با ما همراه باشید تا از روشهای مختلف درمان نعوظ آگاه شوید.
درمان اختلال نعوظ بسته به ریشه و دلیل آن متفاوت خواهد بود برای مثال زمانی که اختلال نعوظ به دلیل بالا بودن فشار خون اتفاق بیفتد با درمان فشار خون بالا اختلال نعوظ نیز بهبود مییابد و وقتی اختلال نعوظ ناشی از اضطراب و افسردگی باشد ابتدا باید افسردگی تحت درمان قرار گیرد. شما و همسرتان میتوانید با همکاری هم حین درمان این مشکل را بخوبی کنترل و مدیریت کنید.
مراجعه به سکس تراپیست و درمان اختلال نعوظ
با وجود اینکه برای آقایان صحبت کردن در مورد مشکلات جنسی سخت است اما بهتر است بدانید خیلی از اوقات برای مشکلات بزرگ راه حلهای آسانی وجود دارد. با مراجعه به سکس تراپ و مطرح کردن مشکل اختلال نعوظ، او با بررسی عوامل به وجود آورنده این موضوع یک برنامه درمانی برای شما در نظر میگیرد و آموزشهایی که نیاز دارید را در اختیار شما و همسرتان قرار میدهد و گاهی هم ممکن است شما را به یک اورولوژیست ارجاع دهد. مراجعه به یک مشاور جنسی یا سکس تراپ باعث میشود هم شما و هم همسرتان اطلاعات جامعی در رابطه با مشکل بوجود آمده بدست بیاورید و یاد بگیرید چطور حتی با وجود این مشکل بتوانید یک رابطه جنسی رضایت بخش داشته باشید.
برای رزرو نوبت میتوانید:
با شماره تلفن 02122024728 تماس بگیرید.
به شماره 09035714068 در واتساپ یا تلگرام پیام دهید.
و یا بصورت اینترنتی نوبت خود را در روز و ساعت دلخواهتان رزرو کنید.
اختلال نعوظ به معنای پایان رابطه جنسی نیست
اختلال نعوظ لزوماً به معنای پایان زندگی جنسی نیست. آمارها نشان میدهد که مردان زیادی در سراسر دنیا دچار این مشکل هستند. بسیاری از آقایان میتوانند این مشکل را با تغییر سبک زندگی، مصرف دارو یا بهرهگیری از درمانهای دیگر حل کنند. حتی اگر تلاشهایتان برای درمان اختلال نعوظ موفقیتآمیز نباشد، شما و همسرتان همچنان میتوانید از یک رابطه صمیمانه و نزدیک و زندگی جنسی رضایتبخش لذت ببرید. در این زمینه میتوانید از مشاور کمک بگیرید؛ همچنین به کمک راهکارهای زیر میتوانید آتش شور و اشتیاق رابطهتان را روشن نگه دارید.
ارتباط کلید حل مشکلات است
ارتباط با همسر، به ویژه در مواجهه با اختلال نعوظ یا مشکلات دیگر مهمترین راهکار برای داشتن یک زندگی جنسی رضایتبخش است. با صداقت و صراحت درباره تمایلات و ترسهایتان با همسرتان صحبت کنید. وقتی دچار اختلال نعوظ میشوید یا میل جنسیتان کاهش مییابد، ممکن است همسرتان فکر کند که دیگر به نظرتان جذاب نیست و چون کار اشتباهی انجام داده است، دیگر تمایلی برای نزدیکی با او ندارید. باید به یکدیگر قوت قلب بدهید، یکدیگر را از عشقتان خاطرجمع کنید و از هم حمایت کنید. از کمک گرفتن نترسید. یک سکستراپیست مجرب میتواند شما و همسرتان را برای حل مشکلاتتان و بهبود زندگی جنسیتان راهنمایی کند.
سعی کنید آرامشتان را حفظ کنید
همانطور که قبلاً هم گفته شد، اضطراب یکی از مهمترین عاملهای اختلال نعوظ است. وقتی نگران هستید که مبادا عملکرد جنسی رضایتبخشی نداشته باشید، احتمال این که بتوانید از رابطه لذت ببرید، کمتر میشود. در واقع با اضطراب به شکلگیری یک چرخه خودکامبخش دامن میزنید.
هنگام برقراری رابطه زناشویی سعی کنید روی اختلال نعوظ متمرکز نشوید و از کنار هم بودن لذت ببرید. تمرینهای تنفس عمیق را انجام دهید تا آرامش بیشتری پیدا کنید. تکنیکهای ماساژ نیز احساس لذت و تنآرامی را به سادگی در بدنتان جاری میکند. هرچه آرامتر باشید، برای یک تجربه زناشویی بدون استرس و رضایتبخش آمادهتر میشوید.
مشاور و روانشناس با بکار گیری تکنیکها و مهارتهای کنترل استرس و سایر تکنیکهای لازم شما را در حل این مشکل به راحتی یاری میکند.
دوباره یکدیگر را کشف کنید
روزهای خوش اول ازدواج را یادتان میآید که چطور هر تماسی برایتان هیجانانگیز بود؟ یادتان میآید که کشف علائق و بیزاریهای یکدیگر چقدر برایتان جالب بود؟ سعی کنید اوقات خوش با هم بودن را دوباره زنده کنید. لبخندهای عاشقانه نثار هم کنید و رنگ عشق به زندگیتان بزنید. زمان را فراموش کنید و فقط از لحظههای خوش در کنار هم بودن لذت ببرید. قبل از شروع رابطه مدت بیشتری را به عشقبازی اختصاص بدهید تا اول با هم هماهنگ شوید و به حالت برانگیختگی مناسبی برسید.
از عادتهای ناسالم دوری کنید
بعضی عادتهای سبک زندگی اختلال نعوظ را تشدید میکند. توصیههای زیر را برای مدیریت اختلال نعوظ و لذت بردن از یک زندگی جنسی سالم رعایت کنید:
- سیگار را ترک کنید.
- به مشروبات الکلی نه بگویید.
- از مصرف مواد مخدر غیرقانونی مانند ماری جوآنا، کوکائین، هروئین و آمفتامین خودداری کنید.
مصرف بعضی داروها مانند داروهای ضدافسردگی، آنتی هسیتامینها، داروهای فشار خون، مسکنها و داروهای مخصوص درمان پارکینسون میتواند منجر به ابتلا به اختلال نعوظ شود. اگر احتمال میدهید که اختلال نعوظ نتیجه مصرف دارو است، در این زمینه با سکستراپ صحبت کنید و از ایشان بخواهید که داروهای جایگزین یا روشهای درمان دیگری را توصیه کنند. مصرف هیچ دارویی را بدون اجازه پزشک قطع نکنید.
لاغر شوید و به طور مرتب ورزش کنید
کاهش وزن و ورزش منظم زندگی جنسی را بهبود میدهد. پژوهشگران نشان دادهاند که ورزش منظم و رژیم کمکالری به درمان اختلال نعوظ در مردان چاق کمک میکند. به علاوه ورزش منظم برای ارتقای سلامت قلبی ـ عروقی و رفاه عمومی و تقویت عضلات مفید است و از شکلگیری یک زندگی جنسی سالم حمایت میکند.
انجام دادن بعضی تمرینها و ورزشها برای درمان اختلال نعوظ بسیار مفید است. دانشمندان در مقالهای که در نشریه طب جنسی منتشر شد، تاثیرگذاری تمرینهای کف لگن را برای درمان اختلال نعوظ نشان دادهاند. تمرینهای کگل به درمان بیاختیاری ادرار و مدفوع نیز کمک میکند.
کمی شیطنت را چاشنی رابطهتان کنید
حتی اگر نتوانید حالت نعوظ را حفظ کنید، باز هم میتوانید به ارگاسم برسید. شما و همسرتان حتی بدون مقاربت هم میتوانید از یک رابطه زناشویی سالم لذت ببرید. فقط باید کمی خلاق باشید.
سکس تراپ در این زمینه شما را بخوبی راهنمایی میکند.
حتما بخوانید: سکس تراپی و مشاوره جنسی
تسلیم نشوید
نزدیکی جنسی برای اکثر افراد بخش مهمی از یک رابطه شاد و رضایتبخش است. حتی با وجود اختلال نعوظ هم میتوانید رابطه زناشویی ارضاء کنندهای داشته باشید. پزشکان گاهی اوقات داروهایی را برای درمان اختلال نعوظ تجویز میکنند. بعضی موارد اختلال نعوظ پیآمد ابتلا به بیماریهای مختلف است، برای مثال اختلال نعوظ میتواند نشانه هشدار اولیه ابتلا به ناراحتی قلبی باشد.
برای تجربه یک زندگی جنسی رضایتبخش لازم است که از سلامت عمومیتان مراقبت کنید و برای بهبود ارتباط با همسرتان تلاش کنید. انتظارات جنسیتان را تغییر بدهید، عادتهای سالمی را در خودتان پرورش بدهید و روشهای خلاقانهای را برای ارضای نیازهای یکدیگر پیدا کنید.
اختلال نعوظ در مردان یکی از بیماریهایی است که کیفیت رابطه جنسی زن و شوهر را پایین میآورد. در اختلال نعوظ آلت جنسی مرد توانایی نعوظ خود را از دست میدهد. ریشه این مشکل ممکن است مربوط به بیماری جسمی مثل چاقی، دیابت، فشار خون بالا باشد و یا مشکلات روحی مثل افسردگی و اضطراب. برای درمان این بیماری ابتدا باید علت آن شناسایی شود و سپس متناسب با آن شیوه درمانی انتخاب شود. زن و شوهر باید به این نکته توجه داشته باشند اختلال نعوظ به معنای پایان رابطه جنسی نیست بهتر است باهم در این مورد و در مورد نیازهایشان صحبت کنند، ریلکس کردن و کاهش وزن و ورزش کردن تا حد خوبی به بهبود این بیماری کمک میکند. با همسرتان روشهای تازهای را برای رابطه جنسیتان پیدا کنید و در این زمینه با سکس تراپیست مشورت کنید و هیچ وقت ناامید نشوید.
سوالات رایج
اختلال نعوظ به این معنا است که شوهرم دیگر من را نمیخواهد؟
مشکلات رابطه میتواند عامل اختلال نعوظ باشد. مغز قدرتمندترین اندام جنسی است و نقش مهمی در رابطه زناشویی دارد. اما اختلال نعوظ عموماً به معنای بیعلاقگی شوهرتان نیست. اختلال نعوظ بار سنگینی را بر شانههای مردان قرار میدهد و شوهری که مضطرب و عصبی است یا نمیخواهد دوباره دچار مشکل شود، تمایلش برای شروع رابطه جنسی کمتر میشود.
آیا اختلال نعوظ شوهرم تقصیر من هست؟
بسیاری از خانمها اختلال نعوظ شوهرشان را تقصیر خودشان میدانند، و فکر میکنند از نظر شوهرشان جذاب نیستند در صورتی که اختلال نعوظ دلایل مختلفی دارد و تنها یکی از آنها وجود اختلاف بین زن و شوهر است. برای پیدا کردن دلیل این مشکل حتما باید یه سکس تراپ مراجعه کنید.
آیا اختلال نعوظ من باعث میشود همسرم خیانت کند؟
سکس و رابطه زناشویی یک بخش مهم از زندگی مشترک است و البته نیاز فردی زن و مرد است، در صورتی که این نیاز برآورده نشود احتمال بروز خیانت وجود دارد اما حتی با وجود این مشکل راهکار های زیادی وجود دارد که با مراجعه به سکس تراپ میتوانید یاد بگیرید و زندگیزناشویی تان را بهبود ببخشید.
چرا سایر مواقع مشکل اختلال نعوظ ندارم اما وقتی میخواهم با همسرم رابطه جنسی داشته باشم در نعوظ دچار مشکل میشوم؟
در صورتی که فقط زمانی که میخواهید با همسرتان رابطه زناشویی داشته باشید در نعوظ خود دچار مشکل میشوید حتما به یک روانشناس سکس تراپ مراجعه کنید چون ممکن است این مشکل ریشه در رابطه عاطفی شما با همسرتان داشته باشد و یا ریشه آن به اتفاقی در دوران کودکیتان برگردد.
آیا اختلال نعوظ با بالا رفتن سن بدتر میشود؟
با بالاتر رفتن سن احتمال ابتلا به اختلال نعوظ بیشتر میشود بطور کلی یک سوم آقایون بالای 60 سال اختلال نعوظ دارند.
آیا پایین بودن میزان تستوسترون میتواند علت اختلال نعوظ باشد؟
سوال مشترک بسیاری از آقایان دچار اختلال نعوظ این است که آیا مصرف مکمل تستوسترون کمکی به درمان این اختلال میکند یا خیر. پایین بودن میزان تستوسترون میتواند فقط نقش کوچکی در اختلال نعوظ داشته باشد. فکرتان را به یک علت محدود نکنید و درباره علل متفاوت اختلال نعوظ با پزشک مشورت کنید.
ممکن است آلت برای مدتی بسیار طولانی راست بماند؟
این اتفاق معمولاً رخ نمیدهد، اما اگر نعوظ بیشتر از چهار ساعت ادامه داشت، حتماً با سکستراپ تماس بگیرید، چون نعوظ طولانی میتواند باعث آسیبدیدگی دائمی شود. البته نعوظ طولانی اتفاق نادری است.
اگر درمان دارویی موثر نبود، چکار باید بکنم؟
اگر استرس یا مشکلات اجتماعی علت اختلال نعوظ باشد، مراجعه به مشاور، متخصص روان و سکستراپ غالباً بهترین راهکار است. اما اگر اختلال نعوظ پیآمد ابتلا به بیماریهای جسمی باشد، بهترین روش درمان بیماری زمینهای، برای مثال پایین آوردن فشار خون است. به بیمارانی که از درمانهای اصلی نتیجه نگرفتهاند، روشهای دیگری توصیه میشود.
یکی از این روشها تزریق دارو در آلت تناسلی یا گذاشتن شیافی کوچک در میزراه است. پمپ خلأ نیز روش دیگری برای درمان اختلال نعوظ است. پروتز آلت نیز راهکار دائمیتری است که به عنوان آخرین روش درمان اختلال نعوظ پیشنهاد میشود.
پرسش و پاسخ کوتاه