نمیتوان با قطعیت گفت که مناسبترین بازه زمانی بین عقد تا عروسی چقدر است. بعضی عقدها بسیار کوتاه، حدود یک ماه است و بعضی سالهای متمادی به درازا میانجامد. فاصله زمانی درست یا اشتباهی برای زمان بین عقد تا عروسی وجود ندارد، هر رابطهای با رابطه دیگر متفاوت است و در نهایت این شما و همسرتان هستید که تصمیم میگیرید عروسی را چه مدت به تعویق بیاندازید. توصیه میکنیم، هنگام تصمیمگیری درباره مهمترین اتفاق زندگیتان نکات زیر را در نظر بگیرید.
وقتی زوجی تصمیم به ازدواج میگیرند، مقرر کردن زمان شروع زندگی مشترک برای آنها میتواند دغدغه بزرگی باشد. اما به دلایل مختلف ممکن است مدت زمان عقد بسیار طولانی شود. عقد طولانی مدت میتواند تاثیرات مخربی بر رابطه زوج بگذارد و حتی موجب بروز اختلاف و درگیری شود. چه بسا که بالا گرفتن این اختلافات موجب جدایی آنها شود. اگر طول دوران عقد شما طولانی شده و با اختلافات شدیدی در این دوران روبرو هستید، شاید بهتر باشد قبل از شروع زندگی مشترک یا تصمیم به جدایی با یک مشاور صحبت کنید. اگر در این زمینه سوالی دارید میتوانید در بخش “پرسش و پاسخ” با ما درمیان بگذارید.
دلایل طولانی شدن دوران عقد
طولانی شدن دوران عقد میتواند دلایل متعددی داشته باشد اما اصلیترین دلایلی که باعث ایجاد تاخیر در شروع زندگی مشترک میشود را میتوان در موارد زیر خلاصه نمود:
- مسائل مالی و اقتصادی: بیکاری، فراهم نبودن هزینه برگزاری عروسی، آماده کردن خانه و خرید جهیزیه
- تحصیلات و سربازی: گذراندن دوران سربازی و یا دوران تحصیل به خصوص اگر محل خدمت و تحصیل فرد در شهر دیگری باشد
- تجمل گرایی: گاهی افراد یا خانوادهها به دلیل تجمل گرایی زیاد، در گیر مسائل حاشیهای مراسم ازدواج شده و شروع زندگی مشترک را به تاخیر میاندازند.
- نیاز به شناخت بیشتر طرف مقابل: گاهی یکی از طرفین یا هردو نیاز به زمان بیشتری برای شناخت یکدیگر دارند به همین دلیل شروع زندگی را به تاخیر میاندازد، البته تا زمانی که فرد دچار کمال گرایی بیش از حد نشده باشد، این موضوع ایرادی ندارد.
مشکلات طولانی شدن دوران عقد
طولانی شدن مدت زمان دوران عقد میتواند زوج و خانوادهها را با مشکلات متعددی روبرو کند از جمله:
شک، دو دولی و کمال گرایی
با طولانی شدن مدت زمان دوران عقد، ممکن است برای فرد درباره بعضی موضوعات وسواس فکری ایجاد شود. یعنی روی رفتار طرف مقابل بیش از حد حساس شود و مکررا نقاط منفی او را مرور کند. طبیعی است کمال گرایی احتمال شک و دودلی در انتخاب و تصمیم به جدایی را افزایش میدهد و یاداوری اینکه چرا شما به همسرتان علاقهمند شدهاید و این شخص بخصوص را برای ازدواج انتخاب کرده را سخت میکند. اما با عقد کوتاه مدت شما زمان کافی برای نگرانی و اضطرابهای بی مورد ندارید.
گیر افتادن بین براورده کردن توقعات خانواده یا همسر
افراد در این دوران مجبورند هم توقعات خانواده و هم توقعات همسرشان را برآورده نمایند در حالی که این توقعات و انتظارات گاهی در نقطه مقابل هم قرار دارند و موجب ایجاد اختلافات و مشکلات زیادی میشود.
دلسرد شدن همسران از یکدیگر
یکی از معایب طولانی شدن دوران عقد این است که هیجان زوج عاشق، نه تنها در رابطه با یکدیگر بلکه در ارتباط با دوستان و فامیل هم، به مرور زمان کمتر میشود. به تعویق افتادن شروع زندگی مشترک تازگی و طراوت یک عقد عاشقانه را کمرنگ میکند.
امکان تغییر شرایط خانوادگی یا ایجاد اختلافات خانوادگی
وقتی مدت زمان عقد طولانی شد ممکن است برخی شرایط خانوادگی یا اجتماعی فرد در این مدت تغییر کند و این تغییر بر ازدواج آنها تاثیرگزار باشد. مثلا نظر خانوادهها درمورد ازدواج فرزندشان بنا به شرایطی تغییر کند، یا اگر فرد کهنسال یا بیمار در خانواده وجود داشت باشد ممکن است در این مدت زمان فوت کند. همچنین ممکن است خانودهها با هم اختلافاتی پیدا کنند که این اختلافات به رابطه زوج نیز تاثیر گذارد.
راههای لذت بردن از عقد طولانی مدت
چنانچه موقعیت یکی از زوجین یا هر دو نفر برای شروع زندگی مشترک پایدار نباشد، عقد طولانی مدت مفید نیز خواهد بود. بنابراین اگر شما یا همسرتان هنوز در حال تحصیل هستید، در حال حاضر خارج از کشور زندگی میکنید یا در دوران سربازی به سر میبرید، بهتر است زمانی به ازدواج فکر کنید که این فصل از زندگیتان به پایان رسیده باشد تا ازدواج شروعی مناسب برای فصل جدیدی از زندگی مشترکتان باشد. به علاوه عقد طولانی فرصت مناسبی برای آموزش پیش از ازدواج است و همسران آینده میتوانند با یادگیری مهارتهای ضروری، زندگی مشترک بهتری را بری خود رقم بزنند.
به هرحال اگر به هرکدام از دلایل ذکر شده دوران عقد شما طولانی شده است و احساس میکنید این موضوع بر کیفیت رابطه شما تاثیر منفی گذاشته است به شما پیشنهاد میکنیم از این دوران با در نظر گرفتن نکات زیر بیشتر بهره ببرید:
برای شناخت بیشتر یکدیگر تلاش کنید
عقد مرحلهی مهمی در یک رابطه است و زمینه را برای مرحلهای مهمتر، یعنی ازدواج آماده میکند. بنابراین عقد طولانی مدت خود را غنیمت بشمارید و درباره موضوعاتی که دوست دارید، با هم صحبت کنید. درباره آرزوها و آینده مشترکتان با هم حرف بزنید. قبل از آن که استرس و اضطراب برنامهریزی برای جشن ازدواج و شروع زندگی مشترک آرام و قرار را از شما سلب کند، از این فرصت برای برطرف کردن اختلاف نظرهایتان استفاده کنید.
برای زندگی مشترک بیشتر آماده شوید
یکی از بهترین مزایای عقد طولانی مدت این است که میتوانید در آرامش و با آسودگی خاطر روی شغلتان تمرکز کنید، شناخت بیشتری از طرف مقابلتان به عنوان همسر آیندهتان پیدا کنید و انتظارات خود از زندگی زناشویی را با همفکری یکدیگر تعیین کنید، به عنوان مثال برای زندگیتان برنامه بریزید و تصمیم بگیرید که چه زمانی میخواهید بچهدار شوید. دوران عقد دوران متعهد شدن به آیندهی مشترکی است که مسلماً ارزش این انتظار طولانی را دارد.
برای مراسم ازدواج و تهیه ملزومات زندگی بدون استرس برنامه ریزی کنید
برنامهریزی برای ازدواج آسان نیست. اگر فرصت کافی برای برنامهریزی داشته باشید، دچار استرس و ترس از عقب افتادن از برنامه نمیشوید. میتوانید چند پروژه مهم و کلی، مانند رزرو سالن یا پیدا کردن یک عکاس هنرمند و باذوق را انجام دهید و بعد چند ماه به خودتان استراحت بدهید.
طولانی شدن دوران عقد میتواند علتهای مختلفی داشته باشد. اصلیترین علت را شاید بتوان وجود مشکلات مالی و اقتصادی، تحصیلات و سربازی در شهر دیگر و تجمل گرایی خانوادهها را برشمرد. این موضوعات شروع زندگی مشترک را به تاخیر میاندازند و دوران عقد را طولانیتر میکنند. طولانی شدن دوران عقد مشکلات متعددی را میتواند برای زوج ایجاد کند. شک و دو دولی، گیر افتادن بین برآورده کردن توقعات خانواده یا همسر، دلسرد شدن همسران از یکدیگر و امکان ایجاد اختلافات خانوادگی و … همه از مشکلات عقد طولانی مدت است. طولانی شدن مدت زمان دوران عقد میتواند مزایایی را هم برای زوج به همراه داشته باشد. از جمله اینکه زوج میتوانند در جهت شناخت بیشتر روحیات یکدیگر تلاش کنند و برای شروع زندگی مشترک آمادهتر شوند. همچنین آنها میتوانند برای مراسم ازدواج و تهیه ملزومات زندگی بدون استرس برنامه ریزی کنند.
پرسش و پاسخ کوتاه
خیر منظور عقد بدون گرفتن عروسی است دوست عزیز. دوران نامزدی که همراه با عقد باشد ولی زوجین سر خانه و زندگی شان نروند.
سلام وقت بخیر من ۶ماهه عقدکردم قبل اون هم با همسرم به مدت سه سال نامزدبودیم ولی بدلایل دوستی شوهرم با دخترهاامزدیمونوبهم زدیم ولی بعد از ۶سال اصراردوباره با خیلی شرایط خاص عقدکردیم قرارشد سریع مراسم عروسی گرفته شودولی بدلیل فوت اقوام نشداز یک هفته بعدعقدم تاالان شوهرم بهم زنگ نمیزنه پیام نمیده جوابمم نمیده خیلی کم پیش میادجواب بده از حرف زدن رودرروهم فرارمیکنه ولی وقتی حرف از جدایی میزنم میگه مراسممونوبگیریم همه چی درست میشه میگه از قراربود اضافی باشی چرا بخوام بیارمت تو زندگیم من واقعانمیدونم بایدچیکارکنم خیلی اوضاع روحیم بهم ریخته خواهش میکنم راهنماییم کنید….
سلام دوست عزیز اگر شوهرتون قبلا بهتون خیانت میکرده و یکبار نامزدیتون رو بهم زدید اینبار خیلی مراقب باشید و محتاطانه عمل کنید اینکه میگید بعد از عقد باهاتون تماس نمیگیره و …. اینطورم که گفتید ۶ ماه عقد کردین یعنی ۶ ماه هست که ارتباط خوبی ندارید اولین قدم یک بار باهاش بدون تشنج و دعوا صحبت کنید بهش بگید و ازش دلیل بخواید اما دقت کنید که شما جبهه گیرانه برخورد نکنید و اگر ازتون خواسته داشت درصورتی که معقول بود بپذیرید اما اگر حتی بعد از اصرار های شما حتی حاضر به حرف زدن نشد بدون اینکه قضیه خیلی بین اقوام پخش بشه بررسی کنید آیا الانم شوهرتون با خانمی در ارتباط هست یا خیر،ببینید اگر شوهرتون مشکلش اینه که مثلا یه اخلاقی در مورد شما نمیپسنده این یک موضوع هست که قابل حلم هست اما اگر شوهرتون کلا علاقه ای به رابطه نداره و داره خیانت میکنه قضیه جدی تر هست و نیاز به بررسی بیشتر داره