ازدواج بعد از فوت همسر

ازدواج بعد از فوت همسر

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

ازدواج بعد از فوت همسر

ازدواج در هر مرحله‌ای از زندگی که باشید اهمیت دارد. زن باشید یا مرد، قبلا ازدواج کرده باشید یا بار اولتان باشد باید این موضوع را از همه جوانب بررسی کنید. یکی از شرایط مهمی که حساسیت به همه ابعاد ازدواج را دو چندان می کند، ازدواج بعد از فوت همسر است. در این شرایط علاوه بر در نظر گرفتن بررسی رابطه جدید موضوع سوگ همسر و پذیرش آن نیز اهمیت دارد. در این مقاله سعی کرده‌ایم این موضوع را از ابعاد مختلف بررسی کنیم تا بتوانید با آمادگی صحیح و اصولی برای ازدواج مجددتان تصمیم بگیرید.

اولین قدم پشت سر گذاشتن دوران سوگ همسر است اولین قدم پشت سر گذاشتن دوران سوگ همسر است


هر فردی بعد از از دست دادن عزیزانش ه شیوه خودش ا موضوع کنار می آید. برخی تفراد راحت‌تر و برخی دیگر سخت‌تر با اوضاع کنار می‌آیند. این تفاوت به ویژگی‌های فردی و خلق و خوی هرکسی بستگی دارد. اما به طور کلی گذراندن سوگ 5 مرحله دارد.

انکار: در این مرحله فرد با شنیدن خبر مرگ همسرش آن را باور ندارد و سعی می‌کند این موضوع را انکار کند. این مرحله در افراد مختلف می‌تواند از چند دقیقه تا چند روز طول بکشد.

خشم: بعد از باور کردن موضوع وارد مرحله خشم می‌شوید. مثلا عصبانی هستید از اطرافیان یا اگر کسی در مرگش مقصر باشد به او خشم دارید یا حتی شاید از دست خودتان یا خودش خشم داشته باشید که شما را تنها گذاشته است!

چانه زنی: بعد از گذر از مرحله خشم وارد مرحله سوال و جواب‌های ذهنتان می‌شوید. چرا اینطور شد؟ چطور اینطور شد؟ من مقصرم؟ اما و اگرها سراغتان می‌آیند و ذهنتان را مشغول می‌کنند.

افسردگی: بعد از مراحل بالا وارد افسردگی و انزوا می‎‌شوید، ممکن است حوصله کسی را نداشته باشید، دلتان بخواهد تنها باشید، حوصله کارهای گذشته را نداشته باشید، کارهای روزمره برایتان سخت باشد و روزها را سخت شروع کنید و شب‌ها به یاد همسرتان دلتان بگیرد.

پذیرش: پذیرش آخرین و مهم‌ترین مرحله سوگواری است و نکته مهم آن این است که برخی تصور می‌کنند تنها با صبر کردن می‌توانند به پذیرش برسند. در صورتی که شما بدون حل آسیب‌هایی که از این سوگ دیدید تنها هیجاناتتان را سرکوب کرده اید و نادیده گرفته‌اید. بله زمان شاید باعث شود دیگر بی قرار نباشید و گریه نکنید اما آتش زیر خاکستری که این سوگ در ناخودآگاه شما وارد کرده است با زمان حل نمی‌شود.

طی کردن مراحل سوگ در افراد مختلف متفاوت است، ممکن است فردی در عرض چند روز

و فرد دیگر در عرض چند ماه از این مراحل عبور کند.

نکته مهم: پذیرش با سرکوب فرق دارد

قبل از ازدواج مجدد باید مطمئن باشید به مرحله پذیرش رسیده‌اید، اینکه مدت‌ها از مرگ همسرتان گذشته و دیگر با نبودنش کنار آمده‌اید دلیل بر پذیرش نیست. مطمئن شوید تمام هیجانات منفی ناشی از مرگ همسرتان را به شیوه صحیح بروز داده‌اید نه سرکوب! مطمئن شوید اگر سوال‌های بی جوابی از رابطه قبلی در ذهنتان هست برایتان حل شده است و مطمئن باشید آسیبی در ناخودآگاه شما از مرگ همسرتان وجود ندارد که بخواهد در ازدواج بعدی شما اثر منفی بگذارد. برای بررسی این موضوع می‌توانید از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید.




زمان و نشانه‌های آمادگی ازدواج مجدد بعد از مرگ همسر


زمان آمادگی نه تنها برای ازدواج مجدد بلکه در هیچ واقعه دیگری برای افراد مختلف یکسان نیست. نمی‌توانیم بگوییم همه افراد باید مثلا 1 سال صبر کنند تا آماده ازدواج مجدد شوند! ممکن است فردی بعد از 6 ماه آماده ازدواج مجدد باشد و فرد دیگری حتی بعد از دو سال هنوز آماده ازدواج نباشد. بنابراین از نظر زمانی خود را تحت فشار قرار ندهید و به نشانه‌های آمادگی ازدواج توجه کنید. در زیر برخی از نشانه‌های مهم آمادگی ازدواج مجدد بعد از مرگ همسر را آورده‌ایم:

  نحوه رفتار با مرد بی توجه!

به پذیرش مرگ رسیده‌اید

همان‌طور که گفتیم مهم‌ترین نشانه آمادگی ازدواج این است که مرگ همسرتان را پذیرفته‌اید. آیا هنوز گاهی احساس گناه می‌کنید که شما زنده‌اید و همسرتان نیست؟ آیا هنوز از دیدن جای خالی‌اش عصبانی یا غمگین می‌شوید؟ آیا هنوز احساس می‌کنید لازم است به او متعهد باشید و عذاب وجدان می‌گیرید؟ وجود این نشانه‌ها در شما یعنی هنوز به پذیرش نرسیده‌اید.

خانه‌تان غمکده نیست

خانه تان غمکده نیست

برخی افراد بعد از مرگ همسر در و دیوار خانه را پر از عکس‌های او می‌کنند. هنوز روی گوشی‌شان پیام‌های همسرشان مانند تیغ روی قلبشان کشیده می‌شود. هنوز نتوانسته‌اند اتاق خواب را از بو و حال و هوای همسرشان خالی کنند. این افراد هنوز آماده ازدواج مجدد نیستند. منظور ما این نیست که برای آمادگی ازدواج باید تمام عکس‌های و نشانه‌های همسرتان را از بین ببرید! برعکس، شما باید به مرحله‌ای برسید که این نشانه‌ها تبدیل به یک خاطره خوب در ذهنتان شده باشد.

دلیل ازدواجتان فرار از تنهایی نیست

فرار از تنهایی نه فقط در این شرایط، در هیچ شرایط دیگری حتی برای افرادی که بار اول است ازدواج می‌کنند هم دلیل درستی نیست. خیلی از افراد بعد از مرگ همسر احساس تنهایی را تجربه می‌کنند و گاهی این احساس آنقدر سنگین است که ممکن است برای فرار از آن دست به هرکاری بزنند. برخی به مشروبات الکلی و مواد مخدر روی می‌آوردند و برخی دیگر تصور می‌کنند باید سریع‌تر این تنهایی را با فرد دیگری پر کنند. اگر می‌خواهید به این دلیل ازدواج کنید هنوز آماده ازدواج مجدد نیستید.

فرد جدید را با همسرتان مقایسه نمی‌کنید

اگر خوبی‌ها و بدی‌های شخصی که وارد زندگی‌تان شده است را با همسرتان مقایسه می‌کنید، دلتان می‌خواهد مانند همسرتان باشد یا حتی نباشد هنوز ماده ازدواج مجدد نیستید! شما باید فردیت او را به عنوان یک انسان منحصر به فرد بپذیرید و او را با همسرتان مقایسه نکنید! مقایسه او با همسرتان یعنی هنوز با از دست دادن همسرتان کنار نیامده‌اید.

از ازدواج مجدد خجالت نمی‌کشید

از ازدواج مجدد خجالت نمی‌کشید

برخی افراد تصور تصور می‌کنند ازدواج مجدد عیب دارد. این موضوع به علت فرهنگ و سنت‌های ما ممکن است برای زنان برجسته‌تر باشند و به قول معروف رویشان نشود بعد از مرگ همسر ازدواج کنند! باید به این نتیجه رسیده باشید که ازدواج و زندگی حق شماست. قرار نیست بعد از مرگ همسرتان تا ابد در سوگ او بنشینید. اگر هنوز از این مساله خجالت می‌کشید و دوست ندارید آن را به دیگران اعلام کنید هنوز آماده ازدواج مجدد نیستید.  

برنامه‌های قبلی را ندارید

شما در حال ورود به یک ازدواج و رابطه جدید هستید پس نیاز به برنامه‌های جدید دارید. احتمالا با همسرتان برنامه‌های مخصوص به خودتان را داشته‌اید که نیمه کاره مانده ‌اند. نباید اصراری برای تحمیل برنامه های قبلی به همسر جدیدتان داشته باشید. او یک فرد جدید است و باید هر دو با هم برنامه هایی را بریزید که هردو در آن دخیل هستید. البته می توانید نظرتان را بدهید اما تحمیل خیر. اگر چنین چیزی را باور ندارید و می‌خواهید برنامه‌های زندگی قبلیتان را پیاده کنید پس هنوز آماده ازدواج مجدد نیستید.

  تشخیص خواستگار بد و خوب (تفاوت خواستگار خوب و بد)

شرایط فرزندان را در نظر گرفته‌اید

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید قبل از ازدواج مجدد به صورت جدی در نظر بگیرید شرایط فرزندانتان است. مطمئن شوید همه شرایط را در رابطه با آن‌ها در نظر گرفته‌اید. می‌توانید از یک مشاور کودک و نوجوان کمک بگیرید تا با بررسی تست‌ها و مصاحبه‌های مخوص کودکان و نوجوانان آمادگی و شرایط آن‌ها را بررسی کند.

حالتان خوب است

حالتان خوب است؟ شاد هستید؟ از زندگی لذت می‌برید؟ توان مدیریت هیجان‌ها و افکار منفی‌تان را دارید؟ اگر حالتان خوب نیست وارد ازدواج مجدد و هیچ رابطه دیگری نشوید. ازدواج حال بد را خوب نمی‌کند! این حال بد است که ازدواجتان را خراب می‌کند. اگر احساس رضایت از زندگی ندارید از یک مشاور کمک بگیرید تا با بررسی تست های روانشناسی و مصاحبه های علمی و عمیق ریشه حال بدتان را پیدا و برطرف کند. با حال خوب ازدواج کنید. اگر حالتان خوب نیست آماده ازدواج مجدد و هیچ فرآیند جدی دیگری نیستید.

بعد از ازدواج مجدد همسر قبلی چه نقشی در زندگی ما دارد؟


یکی از دغدغه‌های افرادی که بعد از مرگ همسر قصد ازدواج دارند این است که چطور این مضوع را با شریک عاطفی جدیدشان مطرح کنند و به طور کلی همسر فوت شده‌شان چه نقشی در زندگی جدیدشان دارد؟ به چند نکته مهم در این زمینه توجه کنید:

احساساتتان را قایم نکنید

صحبت کنید

اگر گاهی برای همسر فوت شده تان احساس دلتنگی کردید یا دلتان می خواست راجع به او صحبت کنید این موضوع را قایم نکنید. همسر جدید شما شریک احساسات غم و شادی شماست. او خوشحال می شود ا او صادقانه درد و دل کنید اما به شرطی که حد و حدود این موضوع را نیز رعایت کنید و طوری رفتار نکنید که او تصور کند در حال مقایسه شدن است.

وقت شناس باشید

درست است که گفتیم درباره احساسات و دلتنگیتان با همسر جدیدتان صحبت کنید اما نه هر زمان و مکانی، مثلا لزومی ندارد روز سالگرد ازدواجتان با همسر جدید یا روز تولدش به او یادآوری کنید یاد همسر فوت شده تان افتاده اید! لحظاتی که مخصوص شما دو نفر (شما و همسر جدیدتان) است را برای خودتان نگاه دارید و درد و دل‌هایتان را بگذارید برای زمان و مکان مناسب.

وارد جزئیات رابطه جنسی نشوید

رابطه جنسی حد و مرز و خط و خطوطی دارد. هر زن و مردی ممکن است به عنوان همسر شما نسبت به شما به خصوص درباره رابطه جنسی احساس حسادت داشته باشد حتی اگر این حسادت به همسر فوت شده شما باشد. هرگز در حین راطه جنسی یاد رابطه جنسی با همسر سابق خود را مطرح و مقایسه نکنید. حتی اگر همسرتان از شما سوال کرد سعی کنید دون ایجاد ناراحتی وارد جزئیات نشوید.

سخن آخر

همان‌طور که گفتیم شما و هر فرد دیگری حق زندگی و ازدواج دارد. این ازدواج زمانی می‌تواند برای شما تبدیل به یک رابطه امن و سالم شود که از تمام ابعاد و با یک تصمیم گیری منطقی انتخاب شده باشد نه از روی هیجان و احساس‌‌های ناکارآمد. یکی از شرایطی که باید توجه ویژه‌ای قبل از ازدواج به آن داشت ازدواج بعد از مرگ همسر است. در این شرایط شما باید مراحل سوگ را طی کرده باشید و مهارت مدیریت هیجان‌های ناشی از مرگ همسر را آموختع باشید و بدون سرکوب آن‌ها در مرحله پذیرش باشید تا بتوانید آماده ازدواج باشید. اگر احساس می‌کنید هنوز به این مرحله نرسیده‌اید، قبل از هر اقدامی روی خودتان کار کنید و از یک روانشناس کمک بگیرید تا بتوانید قدم‌های صحیح و محکمی به سمت زندگی جدیدتان بردارید. 

  ازدواج با مردی که شرایط مالی مناسبی ندارد (شرایط ازدواج رو ندارم)

 

سوالات متداول


  1. آیا لازم است به فرد جدید حتما بگوییم همسرمان قبلا فوت شده است؟ گذشته هر فرد به خودش مربوط است و می‌تواند تصمیم بگیرد درباره آن‌ها صحبت کند یا خیر. اما در برخی شرایط ما به لحاظ قانونی و اخلاقی موظف هستیم طرف مقابل را در جریان امور قرار دهیم. یکی از این موارد ازدواج قبلی است.
  2. ممکن است بعد از ازدواج مجدد دلتنگ همسر قبلی شویم؟ البته! شما و همسرتان روزهای خوبی داشتید، از آشنایی تا ازدواج و زندگی مشترکتان پر از خاطراتی است که ممکن است گاهی دلتنگ آن شوید. این دلتنگی گاه به گاه اشکالی ندارد اما اگر دائمی باشد یا زندگی شخصی‌تان را مختل کند باید از روانشناس کمک بگیرید تا این خاطرات را مدیریت کنید.
  3. اشکالی ندارد اگر همسر جدید از وسایل همسر قبلی‌ام استفاده کند؟ بستگی دارد این کار اثر منفی روی شما و رابطه‌تان داشته باشد یا خیر. اگر این کار باعث می‌شود مدام همسر قبلی‌تان یادآوری شود، توصیه می‌کنیم این کار را نکنید اما اگر برای خودتان و همسر فعلی‌تان این موضوع چالشی نداشته باشد اشکالی ندارد.
  4. آیا لازم است خانواده همسر جدید هم از فوت همسر سابق ما خبر داشته باشند؟ ازدواج قبلی یا فوت شدن همسر مواردی نیستند که بابتش خجالت بکشید و بخواهید آن را مخفی کنید اما اگر به هر دلیلی به این نتیجه رسیدید که نمی‌خواهید خانواده همسر جدیدتان از این موضوع باخبر باشند می‌توانید با مشورت و توافق هم این مووع شخصی را بین خودتان نگاه دارید.
  5. می‌توانیم بعد از ازدواج مجدد با خانواده همسر فوت شده‌مان رابطه داشته باشیم؟ این موضوع کاملا بستگی به رابطه شما و خانواده ایشان دارد. اگر بعد از فوت همسرتان رابطه شما با خانواده‌اش خوب و ادامه دار بوده است و آن‌ها با ازدواج مجدد شما دلشان نمی‌خواهد رابطه شان را با شما قطع کنند چرا که نه؟ بهتر است به احساساتشان توجه کنید و این موضوع را به خودشان بسپارید.
  6. آیا فرزندانمان باید حتما فرد جدید را مادر یا پدر صدا کنند؟ خیر هیچ اجباری در این قضیه وجود ندارد و نباید به کودک چنین فشاری آورد. حتما در این زمینه با مشاور کودک صحبت کنید تا با توجه به شرایط فرزندتان شما را راهنمایی کند.
  7. اشکالی دارد فرد جدید شبیه همسر فوت شده ما باشد؟ جواب این سوال به خیلی از عوامل بستگی دارد و کمی پیچیده است. اگر این شباهت عمدی به وسیله شما اتفاق افتاده باشد و بخواهید یاد همسر قبلی‌تان را زنده نگاه دارید بله قطعا ایراد دارد اما اگر ه دلیل ویژگی‌های خوی که داشته وده است مشکلی ندارد مثلا همسر جدیدتان مانند همسر قبلی‌تان مهربان است.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط