آیا بیماری ام اس، انتخاب‏های شما برای ازدواج را محدود می‏کند؟

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

آیا بیماری ام اس، انتخاب‏های شما برای ازدواج را محدود می‏کند؟

 

سلام،

من 26 سال دارم و مبتلا به بیماری ام اس هستم. از میان چند خواستگاری که داشتم، یکی از آن‏ها شرایط بیماری من را پذیرفته است. اما این آقا ظاهری که من مدنظر داشتم، را ندارند. موندم قبول کنم یا جواب رد بدم. خیلی فکرم با این موضوع درگیره.

دوست عزیز، سلام

قبل از پاسخ به سوال شما، دوست دارم چند پرسش مهم را مطرح کنم. لطفا دقیق به این سوالات فکر کنید: «هدفتان از ازدواج چه چیست؟»، «دوست دارید همسرتان چه ویژگی‏هایی داشته باشد؟»، «چه آینده‏ای برای خودتان متصور هستید؟».

برای زندگیتان هدف پیدا کنید.

اما چرا این سوالات را در ابتدا مطرح کردم، چون می‏خواستم به جنبه‏ های مختلف زندگی خود فکر کنید و ازدواج و نقش آن در زندگی آینده‏ تان را خوب بررسی کنید. ازدواج، با تمام مزیت‏هایی که دارد، اگر بر اساس عشق و منطق نباشد، خودش عاملی برای آسیب‏ های بعدی می‏شود.

یک مقایسه انجام دهید.

حالا که خوب به سوالات بالا فکر کردید، می‏خواهم یک مداد و کاغذ بردارید و تمام ویژگی‏هایی که از فرد مقابلتان انتظار دارید را لیست کنید؛ سپس، ویژگی‏های خواستگارتان را هم یادداشت کنید. این کار به شما کمک می‏کند راحت‏تر مساله را مورد بررسی قرار دهید.

براساس لیست تصمیم بگیرید.

حالا ببینید که چه ویژگی‏هایی را نمی‏پسندید. آیا تنها ظاهر است؟ آیا از بقیه ویژگی‏ها راضی هستید؟ اگر پاسخ به این دو سوال شما «بله» بود؛ پیشنهاد می‏کنم پست: «آیا ظاهر خواستگار برای شما مهمه؟» را بخوانید.

بیماری ام‏اس قابل کنترل و درمان است.

یک نکته مهم در سوال شما، اشاره به بیماری و پذیرش آن از سمت آقا بود؛ همانطور که خودتان هم می‏دانید در اکثر موارد، بیماری ام‏اس با انتخاب سبک زندگی سالم، قابل کنترل و درمان است. اما، گاهی پذیرش آن از سمت دیگران سخت خواهد بود و حالا قطعا بخش عظیمی از سردرگمی شما این است که آیا فرد دیگری این موضوع را می‏پذیرد یا نه.

  ثابت کردن عشق به زن (زنم باور نمیکنه دوستش دارم)

شما همیشه حق انتخاب دارید.

درست است که شاید دیگران سخت‏تر این شرایط را بپذیرند و این مساله باعث شود، حق انتخاب محدودتری داشته باشید؛ اما به این معنا نیست که خودتان را مجبور به پذیرش چیزی کنید که خیلی از نظر احساسی با آن موافق نیستید. ازدواج خوب، ازدواجی است که عقل و احساس هر دو با هم تصمیم‏ بگیرند.

 

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

  • سلام وقتتون بخير
    من خيلي ازتون ممنونم براي زحمت هاتون و هميشه پيجتون رو دنبال ميكنم .
    سوالي كه برام الان پيش اومده اينه كه من با يه پسري كه برام ايده ال هست آشنا شدم و خيلي ازش خوشم اومده و اون هم همينطور
    اما ايشون افسردگي و انزواي شديد داره و گذشته ي تلخي داشته
    جوري كه سخت حرف مي زنه يا اصلا حرف نميزنه
    من چجوري بايد رفتار كنم باهاش ؟

    • دوست عزیز
      سلام
      می‌خوام به سوال شما در دو قسمت جواب بدم:
      اول اینکه شما از واژه «ایده‌آل» استفاده کردید؛ زمانی که ما از کسی خوشمون می‌یاد به دلیل ترشح موادی در مغز که بهش نوروترنسمیتر گفته می‌شه، ما همه چیز را ایده‌آل می‌بینیم؛ چطوری؟ خوبی‌های طرف مقابل را بزرگ می‌کنیم و ایراداش را یا نمی‌بینیم یا اگر هم ببینیم بهش خیلی اهمیت نمی‌دیم. پس قبل از هر چیز، سعی کنید با واژه ایده‌آل خیلی تصمیم نگیرید چون مغزمون گاهی به همین سادگی ما را گول می‌زنه!
      اما برای بخش دوم، به این سوالات جواب بدید: «افسردگی داره یعنی چی؟»، «آیا روانشناس تشخیص داده یا نظر شماست؟»، «چطوری آدمی که افسردگی و انزوای شدید داره می‌تونه فرد مناسبی برای رابطه باشه (؟چون رابطه یک تعامل دو نفرست که با این وضعیت، یکی از طرفین به دلیل تاثیرات مشکلش، خیلی نمی‌تونه در این تعامل سهیم باشه.»
      ببینید، ما فرض می‌کنیم که ایشون افسردگی دارند، درسته که این اختلال قابل مدیریته، ولی تا درمانی صورت نگرفته باشه، از دست شما کاری بر نمیاد. پس، تا ایشون درمان نشدند، سراغ شروع رابطه نرید؛ شما حتی اگر هم بخواید، غیر از حمایت هیچ کار دیگه‌ای از دستتون بر نمیاد چون این اختلال نیاز به مداخله تخصصی داره.
      و در آخر یک نکته را به خاطر داشته باشید، شما الان با توجه به چیزهایی که گفته شد مختارید سه تا انتخاب داشته باشید: 1. رابطه را ادامه بدید و با حمایت کمکشون کنید که درمانشون را ادامه بدن. یا 2. تا بهبودی ایشون صبر کنید و بعد تصمیم بگیرید. یا 3. همین الان رابطه را قطع کنید. فقط یادتون باشه، با وجود آزادیتون تو انتخاب، اگر شما تصمیم گرفتید که بمونید و کمکش کنید، باید خودتون را آماده کنید که شاید بعدا نشه! اون موقع هست که نباید از فرد مقابلتون گله‌ای داشته باشید.

  • سلام. لطفا در باره ی فردی که دچار پانیک اتک شده میشه ادامه رابطه داد هم مطلب بذارین،، ایا میشه در مورد آینده با این آدم برنامه ریزی کرد؟

    • دوست عزیز
      سلام
      اختلال پانیک یا همون حمله وحشت‌زدگی، جز اختلال‌های قابل مدیریته؛ پس اگه سراغ روان‌شناس برن و درمانشون را شروع کنند، احتمالا از این نظر مشکلی نخواهید داشت.
      اما، خاطرتون باشه، این اختلال ریشه اضطرابی داره، به همین دلیل ممکنه که در سایر حوزه‌ها خودشون را نشون بدن؛ پس حتما قبل از رابطه جدی، این موضوع را بررسی کنید.

مقالات مرتبط