روابط عاطفی من کوتاه مدته!
ممکنه شما هم جز دسته آدمهایی باشید که ارتباطاتتون بیشتر از یکی دوماه دووم نداره و بعد از اون همیشه به هم میخوره. احتمالا از خودتون سوال میکنید که: “آخه چی باعث شده که رابطههام انقدر کوتاه باشن” یا “چرا من نمیتونم یه رابطه بلندمدت متعهدانه داشته باشم؟”. در ادامه جواب این سوالات را بدیم.
انتخاب اشتباه
یکی از مهمترین مسائل همینه که شما از اول آدم اشتباهی رو انتخاب کردید؛ البته منظور این نیست که آدم بدی رو انتخاب کرده باشید، بلکه منظور اینه که اون فرد برای شما مناسب نیست! خیلی وقتها جذابیتهای ظاهری آدمها نظر ما رو به خودش جلب میکنه و باعث میشه فکر کنیم اون آدم مناسبی برای ماست.
وقتی جذب جذابیتهای ظاهری افراد میشیم دلمون میخواد تمام ویژگیهای مثبت دنیا رو به اون آدم نسبت بدیم؛ اینطوری چشممون رو روی ویژگیهای آزاردهنده و نامناسبش میبندیم. بعد از مدتی که شور عشق اولیه کمی کاهش پیدا کرد، این ویژگیها بالا میاد و ما میفهمیم اصلا این رابطه به دردمون نمیخوره.
عجله کردن
یکی دیگه از مواردی که ممکنه باعث کوتاهمدت شدن روابط بشه، عجله کردن تو رابطست. گاهی وقتها آدمها انقدر جذب فرد مقابل میشن که دلشون میخواد هر چه زودتر صمیمی و صمیمیتر بشن؛ مشکل دقیقا زمانی شروع میشه که فرد مقابل این عجله رو نداشته باشه و این پرسرعت بودن روند ارتباط، اون رو بترسونه.
ترس از رابطه
گاهی وقتها آدمها به شدت از روابط عاطفی میترسن ولی خودشون خیلی از این ترسشون خبر ندارن. برای همین وقتی وارد رابطه میشن، ناخودآگاه کاری میکنن که اون ارتباط خراب بشه. ممکنه با خودتون فکر کنید که: “چه عجیب، کی وارد رابطه میشه که خرابش کنه؟! “
واقعیت اینه که این اتفاق میافته؛ انگار آدمها با خودشون فکر میکنند که: “من همیشه تو روابطم شکست میخورم” و بعد برای اثبات این فرضیشون، رابطه رو به طور ناخودآگاه خراب میکنن؛ انگار میخوان تو مسابقه با خودشون برنده بشن و بگن: “آهااااا … درست حدس زدم … من همیشه تو روابطم شکست میخورم!!!”.
چی کار باید کرد؟
این موارد، عمدهترین دلایلی بود که باعث کوتاهمدت شدن روابط میشه. حالا کاری که باید انجام بدید این هست که این ببینید کدوم یک از این موارد به شما نزدیکه؛ بهعبارت دیگه، دلیل به هم خوردن روابط خودتون رو از این مواردی که گفته شد، پیدا کنید.
بعد دنبال راهحلش برید. به عنوان مثال، اگه شما جذب جذابیتهای ظاهری افراد میشید، بهتره یه کاغذ بردارید و هنوز که وارد رابطه نشدید، ملاکهای خودتون رو یادداشت کنید (ملاکهای واقعی و انعطافپذیر)؛ بعد اگه با کسی آشنا شدید ببینید آیا ملاکهای شما رو داره یا نه.
از روانشناس کمک بگیرید
بهترین کاری که در این زمانها میتونید انجام بدید، کمک گرفتن از تخصص روانشناسان هست. یک روانشناس متخصص در حوزه مسائل بینفردی، خیلی خوب میتونه این موارد رو شناسایی کنه و براش بهتون راهحل بده. بهعبارت دیگه، کمکتون کنه تا شانستون برای داشتن یک رابطه عاشقانه و متعهدانه بالاتر بره.
پرسش و پاسخ کوتاه