جدایی از عشق یا طلاق میتواند یکی از پر استرسترین و عذاب آورترین تجربههای زندگی باشد. دلیل جدایی هرچه باشد و اینکه آیا شما خواهان آن هستید یا خیر میتواند کل زندگی شما را دچار دگرگونی کرده و باعث بروز انواع احساسات رنجآور و دردناک شود. علاوه بر اندوه از دست دادن رابطه، ممکن است شما احساس عصبانیت، انزوا، و ترس از آینده داشته باشید. اما چیزهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای غلبه بر این رنج، عبور از این شرایط دشوار و حتی احیای حس امیدواری و خوش بینی در خود نسبت به آینده انجام دهید.
چرا جدایی انقدر دردناک است؟
حتی زمانی که یک رابطه خیلی مطلوب نیست، طلاق یا جدایی میتواند بسیار دردناک باشد، چرا که نشانگر از دست دادن نه تنها شریک عاطفی، بلکه رویاها و تعهداتی است که هر دوی شما با هم داشتهاید. روابط عاشقانه با هیجان بسیار و امید به آینده شروع میشود. زمانی که یک رابطه شکست میخورد، ناامیدی، استرس و اندوه بسیاری را تجربه خواهیم کرد.
شکست عشقی یا طلاق شما را وارد یک مسیر ناشناخته میکند. همه چیز به هم میریزد: زندگی روزمره و مسئولیتهای شما، خانه و زندگی، روابط شما با دیگران، و حتی هویت شما. شکست عشقی همچنین باعث بروز تردید نسبت به آینده میشود. زندگی بدون او چگونه خواهد شد؟ آیا شخص دیگری را پیدا خواهید کرد؟ آیا تنها خواهید ماند؟ وجود این ابهامات میتوانند اغلب از بودن در یک رابطه نامطلوب، بدتر باشند. این اندوه، آشفتگی و تردید به این معنی است که احیای روحی روانی از یک شکست عشقی یا طلاق میتواند مشکل بوده و زمانبر باشد. گرچه، به خاطر داشتن این نکته مهم است که شما میتوانید از این تجربه تلخ عبور کرده و هوشیارتر و قویتر از قبل به زندگی خود ادامه دهید.
- غلبه بر رنج جدایی یا طلاق، پذیرفتن این مسئله که داشتن احساسات متفاوت یک امر طبیعی است. داشتن احساس ناراحتی، عصبانیت، خستگی، ناامیدی و آشفتگی در طول زندگی طبیعی است و این احساسات میتوانند شدید هم باشند. همچنین ممکن است شما نسبت به آینده نگران باشید. بپذیرید که اینگونه واکنشها میتوانند با گذر زمان کم شوند. حتی اگر رابطه ما، رابطه سالمی نبوده باشد، ریسک وارد شدن به یک شرایط ناشناخته ترسناک است.
- به خودتان استراحت بدهید. به خودتان اجازه بدهید که احساس و عملکردتان در زندگی برای یک مدت کوتاه کمتر از حد نرمال باشد. شما ممکن است قادر نباشید برای یک مدت زمان کوتاه، در محل کار بطور کامل مثمر ثمر بوده یا برای دیگران یک حامی تمام عیار به همان صورتی که همیشه بودهاید، باشید. هیچ کس سوپرمن نیست. به خودتان زمان ریکاوری بدهید.
- از این مشکل به تنهایی عبور نکنید. سهیم کردن دوستان و خانواده در احساسات خود میتواند در عبور از این بحران به شما کمک کند. به گروههای حمایتی که در آنها میتوانید با دیگران در یک شرایط مشابه صحبت کنید، بپیوندید. دور کردن خود از اطرافیان میتواند سطح استرس را در شما زیاد کرده، تمرکز شما را کاهش بدهد و مانعی برای کار کردن، برقراری ارتباطات دیگر، و سلامت کلی شما باشد. از کمک خواستن از دیگران در صورت نیاز نترسید.
همیار عشق دوره غیرحضوری “زندگی تازه بعد از جدایی و طلاق” را برای کسانی طراحی نموده است که وارد مسیر ناشناخته بعد از طلاق شدهاند و ضمن اینکه هویت خانوادگیشان را از دست داده اند، تمام روابطشان، مسئولیتهایشان، حتی برنامههایشان برای آینده دستخوش تغییراتی اساسی شده است. در این پکیج ضمن اینکه پاسخ علمی سوالاتی که دائما ذهنتان را درگیر میکند یکجا در اختیارتان قرار میگیرد، مقابله با احساسات ناخوشایندتان را در این زمان برایتان مقدور میکند و علاوه بر دریافت اطلاعات مفید از مراحل بعد از جدایی، با نحوه رویارویی با مسائل پیرامون این دوران آشنا خواهید شد. تمرینات عملی همراه این دوره که که بر اساس آخرین تحقیقات، و بر پایه استانداردهای انجمن جهانی کوچینگ خانواده طراحی شدهاند، به شما این امکان را میدهد که به مهارتهای پایه ای زندگی مجهز شوید و بتوانید اطلاعات دوره را بصورت کاربردی در زندگی خود بکار ببرید. در این مسیر کمک تخصصی همکاران مشاور ما شما را در تصمیمگیری درست یاری خواهد کرد که بتوانید بدون آزمون و خطا، به جای درجا زدن در گرداب ناتوانی و حسرتها، تجربیات لازم را از این شکست بیاموزید و عزتنفس از دست رفتهتان را بازیابید و در نهایت با ایجاد فرصتهای بینظیر خود را برای آیندهای پربار آماده کنید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد پکیج زندگی تازه بعد از جدایی و طلاق با شماره تلفن 02122024728 تماس بگیرید یا به شماره 09035714068 در واتساپ یا تلگرام پیام دهید.
مراحل ریکاوری بعد از جدایی
برای از دست رفتن رابطه گریه کنید
گریه یک واکنش طبیعی به از دست دادن رابطه است و جدایی یا طلاق از یک رابطه عاشقانه شامل از دست دادن چند چیز میشود:
- از دست دادن همنشین و تجربیات مشترک (که ممکن است این تجربیات همواره مطلوب نبوده باشد)
- از دست دادن پشتوانه، از لحاظ مالی، فکری، اجتماعی، یا عاطفی
- از دست دادن امیدواری، برنامهها، و رویاها (که حتی ممکن است نسبت به از دست دادن چیزهای فیزیکی ذکر شده در بالا نیز دردناکتر باشند)
اینکه به خود اجازه بدهید رنج این از دست دادنها را احساس کنید ممکن است ترسناک باشد. ممکن است تصور کنید تحمل رنج ناشی از جدایی برای شما سنگین باشد، یا اینکه ممکن است تا ابد در یک مخصمصه گیر کنید. فقط به خاطر داشته باشید که گریه کردن برای پروسه بهبودی مفید است. رنج ناشی از گریه کردن دقیقا همان چیزی است که باعث میشود از رابطه قبلی عبور کرده و به جلو حرکت کنید. فارغ از اینکه گریه و اندوه شما چقدر شدید است، این اندوه برای همیشه طول نخواهد کشید. در اینجا نکاتی بهمنظور گریه و اندوه بعد از جدایی یا طلاق وجود دارد:
با احساسات خود نجنگید
زندگی بطور طبیعی بالا و پایین دارد و وجود احساسات متناقض شامل عصبانیت، رنجش، افسردگی، تسکین، ترس و آشفتگی در زندگی امری طبیعی است. تشخیص و تایید این احساسات توسط شما اهمیت دارد. در حالی که این احساسات در اغلب اوقات دردناک هستند، تلاش برای سرکوب یا نادیده گرفتن آنها تنها فرآیند غم و غصه را طولانی میکند.
در مورد احساسات خود حرف بزنید
حتی اگر صحبت کردن با دیگران در مورد احساسات خود مشکل است، یافتن راهی برای این کار در عین اینکه ناراحت هم هستید، بسیار مهم است. دانستن اینکه دیگران از احساسات شما آگاه هستند باعث میشود کمتر احساس تنهایی کنید. نوشتن احساسات خود در یک مجله هم روش مفیدی برای تخلیه احساسات شماست.
بخاطر داشته باشید که حرکت رو به جلو، پایان فرآیند بهبودی است
هدف بیان احساسات تا حدی باعث برداشته شدن فشار از روی شما میشود، اما تمرکز نکردن روی احساسات منفی یا مانور ندادن بیش از حد روی وضعیت پیش آمده بسیار مهم است. گیرکردن روی احساسات آسیب زننده مانند حس سرزنش، عصبانیت، و رنجش، انرژی شما را گرفته و از بهبودی و حرکت رو به جلوی شما جلوگیری میکند.
بخاطر داشته باشید که هنوز هم آیندهای در انتظار شماست
زمانی که به کسی تعهد میدهید، امیدها و رویاهای بسیاری برای زندگی مشترک با او بوجود خواهد آمد. بعد از جدایی، دل کندن از این آرزوها مشکل است. در عین حال که بخاطر از دست دادن آیندهای که روزی رویای آن را داشتید ناراحت هستید، با این واقعیت کنار بیایید که امید و آرزوهای جدید در نهایت جایگزین امید و آرزوهای قبلی خواهند شد.
تفاوت بین واکنش طبیعی به جدایی و افسردگی را بدانید
غم و اندوه بعد از جدایی میتواند فلج کننده باشد، اما بعد از مدتی، افسردگی کمکم از بین خواهد رفت. روز به روز و کمکم، شروح به حرکت رو به جلو خواهید کرد. با این حال، اگر هیچ احساس رو به جلویی نداشتید، احتمالا در حال رنج کشیدن از افسردگی باشید.
حین جدایی یا طلاق به بچههای خود کمک کنید
زمانی که پدر و مادر از هم جدا میشوند، بچه میتواند احساس سر در گمی، عصبانیت، و تردید و در عین حال افسردگی شدید داشته باشد. به عنوان پدر و مادر، شما میتوانید با ایجاد ثبات و توجه به نیازهای فرزندتان با اطمینان دادن به وی و رویکرد مثبت، به او در غلبه به این جدایی کمک کنید.
از دیگران کمک بگیرید
حمایت شدن از جانب دیگران بهمنظور کاهش فشار بعد از جدایی یا طلاق بسیار ضروری است. شما ممکن است احساس تنهایی کنید، اما منزوی کردن خودتان صرفا این شرایط را بدتر میکند. سعی نکنید از این شرایط به تنهایی عبور کنید.
زمان خود را با افرادی بگذرانید که از شما حمایت کرده، برای شما ارزش قائل هستند و به شما انرژی میدهند
هنگامی که میخواهید تصمیم بگیرید با جه کسی باشید، هوشمندانه عمل کنید. اطراف خود را پر از افرادی کنید که مثبت بوده و از صمیم قلب به حرفهای شما گوش میدهند. مهم است که از اینکه راجع به آنچه در مورد شما اتفاق افتاده صادق هستید خیالتان راحت باشد، بدون انکه نگران باشید که مورد قضاوت قرار گرفته، انتقاد شوید، و یا اینکه به شما امر و نهی کنند.
در صورت نیاز از دیگران کمک بخواهید
اگر نزدیک شدن به دیگران برای شما مقدور نبود، صحبت کردن با یک مشاور یا یک گروه پشتیبان را مد نظر قرار دهید. مهمترین چیز این است که شما حداقل یک جایی دارید که آنجا میتوانید با آرامش حرفتان را بزنید.
به دنبال دوستیهای جدید باشید
اگر احساس کردید که همراه با طلاق یا جدایی، ارتباطات اجتماعی خود را نیز از دست دادهاید، تلاش کنید با افراد جدید ارتباط برقرار کنید. به گروههای مختلف یا کلوپهای مورد علاقه خود بپیوندید، به کلاسهای گروهی بروید، خود را درگیر فعالیتهای اجتماعی کنید، یا اینکه برای انجام کارهای مدرسه، عبادتگاه، یا سازمانهای اجتماعی دیگر داوطلب شوید.
بعد از یک جدایی مراقب خودتان باشید
طلاق به شدت استرسزا بوده و باعث تغییر عمده در زندگی فرد میشود. یادگیری چگونگی مراقبت از خودتان یکی از با ارزشترین درسهایی است که به دنبال بروز جدایی یاد میگیرید. در عین حال که احساسات ناشی از جدایی را تجربه کرده و از تجربیات خود درس میگیرید، میتوانید تصمیم بگیرید تا از خودتان بهتر مراقبت کرده و انتخابهای مثبت رو به جلویی بگیرید. در اینجا برخی نکات مرتبط با خود مراقبی ذکر شده است:
هر روز زمانی را برای پرورش خودتان اختصاص دهید
با برنامهریزی اوقات روزانه خود برای فعالیتهای آرامشبخش و تسلیدهنده به بهبود شرایط خود کمک کنید. وقت خود را با دوستان خوب خود بگذرانید، به پیاده روی در طبیعت بروید، موسیقی گوش دهید، از گرفتن دوش آب گرم لذت ببرید، ماساژ بگیرید، کتابهای مورد علاقه خود را بخوانید، به کلاس یوگا بروید، یا از نوشیدن یک فنجان چای داغ لذت ببرید.
به نیاز خود توجه کنید
نیازهای خود را بیان کنید. به چیزی که اعتقاد دارید درست است و برای شما بهترین است افتخار کنید، حتی اگر با خواستههای دیگران متفاوت است. از “نه” گفتن بدون احساس گناه یا ترس به عنوان یکی از راههای احترام گذاشتن به اعتقادتان استفاده کنید.
به روال عادی زندگی برگردید
طلاق یا جدایی از رابطه میتواند تقریبا همه چیز زندگی شما را به هم ریخته، باعث تقویت حس استرس، تردید، و آشفتگی میشود. بازگشت به روال منظم زندگی میتواند یک حس آرامش از ساختارمندی و نرمال بودن را برای شما به ارمغان داشته باشد.
به خودتان استراحت بدهید
سعی کنید در چند ماه اول بعد از جدایی یا طلاق تصمیم بزرگی نگیرید، مانند شروع یک شغل جدید یا مهاجرت به یک شهر جدید. اگر میتوانید، تا زمانی که احساسات شما به حدی فروکش کرد که بتوانید با یک ذهن بازتر تصمیم بگیرید، صبر کنید.
از نوشیدن الکل، مصرف مواد مخدر، یا برخی خوراکیها بهمنظور غلبه بر این شرایط اجتناب کنید
زمانی که شما در گیر و دار جدایی هستید ممکن است بمنظور تسکین رنج ناشی از جدایی، به انجام هر کاری وسوسه شوید. اما استفاده از الکل، مواد مخدر، یا برخی خوراکیها به عنوان یک ابزار برای فرار از تنش، در دراز مدت مخرب و نامناسب است. ضروری است که برای غلبه بر این درد و رنج راههای سالمتری پیدا شود.
از جدایی درس بگیرید
درک این نکته در حالی که با درد و رنج جدایی سر و کله میزنید مشکل است، اما در مواقع بحرانهای عاطفی، فرصتهایی برای رشد و یادگیری وجود دارد. ممکن است در چنین شرایطی احساسی بجز پوچی و افسردگی نداشته باشید، اما این بدین معنی نیست که آنها هرگز تغییر نخواهند کرد. سعی کنید این بازه زمانی را به عنوان یک وقفه، یعنی زمانی برای کاشت بذر برای یک مرحله جدید از پیشرفت در نظر بگیرید. شما میتوانید از این تجربیات با شناخت بهتر خود و احساس قویتر بودن و هوشیارتر بودن خارج شوید.
بهمنظور پذیرش کامل یک جدایی و حرکت رو به جلو، نیاز است که متوجه شوید چه اتفاقی افتاده و نقشی را که بازی کردهاید بپذیرید. هرچه بیشتر متوجه شوید که چگونه تصمیماتی که گرفتهاید روی رابطه تاثیر گذاشته، بهتر خواهید توانست از اشتباهات خود درس بگیرید و از تکرار آنها در آینده جلوگیری کنید.
برخی سوالاتی که باید از خودتان بپرسید:
- یک قدم به عقب بازگردید و با یک دید بازتر به قضیه نگاه کنید. با مشکلات موجود در رابطه چگونه برخورد میکنید؟
- آیا میخواهید همان اشتباهات را مجدد تکرار کنید و یا بعد از آن رابطه، شخص اشتباهی را برای رابطه جدید خود برگزینید.
- وقت گذاشته و به چگونگی واکنش نشان دادن به این تنش و برخورد با این ناسازگاری و ناامنیها فکر کنید. آیا میتوانید به یک روش سازندهتر عمل کنید؟
- ببینید که آیا افراد دیگر را همانطوری که هستند میپذیرید یا نه، نه طوری که آنها میتوانند باشند یا “باید” باشند.
- احساسات منفی خود را به عنوان یک نقطه شروع مورد بررسی قرار دهید. آیا شما تحت کنترل احساساتتان هستید، یا اینکه آنها در کنترل شما هستند؟
شما نیاز دارید که در طول مدت ریکاوری با خودتان صادق باشید. به کسی که شما را بخاطر اشتباهاتتان سرزنش کرده یا به شما حمله میکند توجهی نکنید. در حین بازگشت به عقب، فرصتی دارید تا بیشتر در مورد خود بدانید.
دل کندن از عشقی که روزی تمام زندگی شما بوده کار راحتی نیست. به خودتان اجازه عزاداری بدهید و زمانی را در تنهایی صرف کنید. سوالاتی که در طول رابطه برایتان پیش آمده را روی کاغذ بنویسید و سعی کنید منطقی به آن سوالات پاسخ بدهید. وقتی احساس کردید از شوک ناشی از جدایی اندکی رها شدید سعی کنید زندگی تان را به حالت نرمال برگردانید وهیچ وقت فراموش نکنید در هر شرایطی روال عادی زندگیتان را حفظ کنید. از خودتان مراقبت کنید و نیازهای خود را در نظر بگیرید. سعی کنید خود را در جمع دوستان و اعضا خانواده قرار دهید و اگر احساس میکنید آنها کمکی به شما نمی کنند از دیگران و حتی مشاور کمک بگیرید. فراموش نکنید آن قسمت از وجود شما که شکسته شده، خود واقعیتان نیست بلکه خود واقعیتان جایی در وجود شما زنده و پایدار است. پس سعی کنید آن را دریابید و برای بهبودی ارتباطتان را با او قویتر کنید. از اشتباهات درس بگیرید و آنها را ریشهیابی کنید تا از تکرارشان جلوگیری کنید.
پرسش و پاسخ کوتاه
با سلام با اینکه تحمل جدایی برام خیلی سخته ولی با خواندن مطالب مفیدتون کمی آرامش گرفتم ممنون ازتون
سلام دوست گرامی
از بازخورد مثبت شما سپاسگزاریم.🌹
در صورتی که نیاز به مشاوره دارید، از مشاوران رادیوعشق، نوبت مشاوره دریافت کنید.