حسادت در یک رابطه عاشقانه میتواند هم نقش سازنده داشته باشد هم مخرب. برای تحکیم رابطه باید بدانیم چه رفتاری باعث بروز این حس میشود و چطور میتوان آن را کنترل کرد. حسادت عمدتا زمانی اتفاق می افتد که فرد نسبت به حضور نفر سومی در رابطه احساس خطر کند.
انواع حسادت
حسادت را میتوان به دو دسته تفکیک کرد حسادت جنسی و حسادت نسبت به حس صمیمت. مردها بیشتر حس حسادت جنسی را تجربه میکنند در حالیکه خانم ها حسادت نسبت به حس صمیمیت را تجربه میکنند برای مثال اگر یک همکار خانم با شوهرشان در تماس باشد حتی اگر مکالمه شخصی و عاطفی بینشان رد و بدل نشده باشد بازهم خانم حس میکند خطری تهدیدش میکند.
دلیل حسادت
حسادت میتواند ریشه در انتظارات غیر مشخص و غیر قابل اجرا، اعتماد به نفس زیاد از حد، یکسان نبودن حس تعهد در طرفین و داشتن تجربه هایی از خیانت و شکست عشقی در گذشته داشته باشد.
برای مدیریت حسادت در رابطه
1- درک کنید این حس آزاد دهنده و در عین حال فراگیر برای همه انسانهاست
2- از بازرپرسی، چک کردن؟ تعقیب کردن و کنترل کردن شریک عاطفیتان دست بردارید زیرا هرچقدر خودتان را درگیر این کارها کنید بیشتر حسادتتان بیشتر تحریک میشود.
3- با شریک عاطیتان در شرایط مناسب بطور کامل صحبت کنید و به او بگویید چه رفتارهایی شما را آزار میدهد و در مورد حد و مزرهای رابط و رفتارها باهم به توافق و سازش برسید.
4- در گذاشتن قوانین در رابطه برای کنترل حسادت انعطاف پذیر باشید و شرط و شروط غیر منطقی و خلاف عرف برای همدیگر نگذارید.
5-در صورتی که صحبت ها و تلاش هایتان برای کنترل حسادت در رابطه نتیجه بخش نبود بدانید زندگی ادامه دارد همانطور که زندگیتان قبل از این رابطه در حال جریان بود
پرسش و پاسخ کوتاه